Animalados

Austràlia sacrifica prop de 10.000 camells i dromedaris a causa de la sequera

Les autoritats d’Austràlia han donat l’ordre d’acabar amb la vida d’uns 10.000 camells i dromedaris per posar en perill la vida de les persones que habiten al desert i que viuen un moment de sequera alarmant.

La situació de l’ Austràlia Meridional és molt preocupant. Aquest territori viu un dels seus pitjors processos de sequera que es recorda. Nombroses poblacions aborígens i animals de la reserva d’ Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) es troben en una conjuntura límit a causa de l’escassetat d’aliments i d’aigua potable que disposen. Aquest problema s’ha vist agreujat a causa de l’abundant població de camells i dromedaris.

Actualment hi ha fins a 1,2 milions de camells i dromedaris en llibertat a Austràlia segons les dades del portal Camelscan. El risc d’aquesta plaga d’animals és que per al seu benestar necessiten consumir una quantitat d’aigua que posa en risc a les poblacions aborígens de la zona. Davant d’aquesta situació, les autoritats australianes van decidir el passat dimecres 8 de gener sacrificar fins a 10.000 exemplars de camells i dromedaris salvatges.

Segons ha informat el Comitè Executiu de la APY, diferents grups de franctiradors professionals dispararan a milers de camells i dromedaris salvatges des d’helicòpters amb l’objectiu de controlar els ramats de camells i allunyar-los dels aqüífers dels quals depenen diferents comunitats. Richard King, gerent de la APY, va declarar a la cadena ABC, que aprofitarien el moment en què els camells s’acostessin a l’aigua per disparar-los i matar-los.

La solució escollida per part dels dirigents de la zona meridional d’Austràlia no ha agradat a moltes persones. Un dels sectors que s’ha mostrat més indignat ha estat la població somali, on tenen una gran estima cap a aquesta classe d’animals. Des de Somàlia es va demanar el trasllat dels animals a la Banya d’Àfrica, però aquesta petició no va ser atesa, i des de dimecres fins al diumenge milers de camells i dromedaris perdran la seva vida.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *