La vespa asiàtica s’estén per Catalunya

Un niu de vespa asiàtica ha estat localitzat en el matí de el 7 de gener a pocs metres del riu Foix, a La Ràpita (Santa Margarida i els Monjos).

Segons ha informat el mitjà de comunicació de La Fura, el naturalista vilafranquí Xavier Bayer ha estat la persona que ha advertit als agents rurals de la presència d’un niu de vespa asiàtica en un arbre situat a la riba del riu Foix, a prop del castell de Penyafort.

La vespa asiàtica és una espècie de vespa de la família dels vèspids originària del sud-est asiàtic. Aquest animal va arribar a Europa fa uns quinze anys i poc a poc s’ha anat estenent per diferents països del continent. El principal inconvenient de la presència d’aquest insecte és que acaba amb la vida de moltes abelles de la mel, a més, la seva picada és molt més dolorosa que la de les abelles pròpies del territori europeu.

La Fura ha detallat que el niu de la vespa asiàtica ha estat trobat a un metre d’altura, entre les branques d’un arbre de la ribera del Foix, molt a prop de la Ràpita. El mateix mitjà explica que fa un any ja es va trobar i retirar un niu al costat del nucli urbà dels Monjos. Per tant, aquesta espècie d’abella s’està estenent per tot El Penedès.

La vespa asiàtica s’ha assentat a Europa a causa del clima que han trobat en aquest continent. A més, aquesta espècie invasora ha trobat també en els països europeus un lloc en el qual troben abundant aliment i un alt nivell de seguretat, ja que no hi ha cap enemic natural que vulgui acabar amb les seves vides.

Cal tenir en compte que la vespa asiàtica es troba molt més activa durant l’època de primavera i estiu. Durant els mesos d’hivern i tardor, les reines abandonen el niu buscant llocs més càlids, mentre que la resta de vespes acaben morint en els nius.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *