Mor “Fausta”, la rinoceront més longeva del món

Després de tota una vida en llibertat, l’animal va haver de ser refugiat en un santuari en Ngorongoro després que la seva salut es veiés minvada després de ser atacada per un grup de hienes en 2016.

El passat divendres 27 de desembre va morir “Fausta”, la rinoceront negre de 57 anys considerada la més longeva del món. Segons han explicat les autoritats de Tanzània, “l’animal va morir per causes naturals estant en captivitat al cràter de Ngorongoro, al Gran Vall de Rift”.

Recordem que els rinoceronts tenen una esperança de vida d’entre 37 i 43 anys en la naturalesa, podent viure més de 50 anys en captivitat. Gràcies a la feina de comissions com la de conservació de Ngorongoro, animals com Fausta poden allargar la seva vida fins als 57.

La rinoceront va ser vista per primera vegada en el cràter de Ngorongoro en 1965 per un Científic de la Universitat de Dar Es Salaam quan tan sols tenia entre 3 i 4 anys. Des de llavors l’animal va viure més de 50 anys en llibertat fins que el 2016 el seu estat de salut va començar a deteriorar-se després de diversos atacs de hienes. Va ser llavors quan les autoritats de l’àrea de conservació de Ngorongoro van decidir mantenir-lo en captivitat. “La seva salut va començar a empitjorar el 2016, quan ens vam veure obligats a posar l’animal en captivitat, després de diversos atacs de hienes que li van produir grans ferides. “Fausta” també va perdre la vista i vam témer per la seva capacitat de supervivència en la natura”.

En 2017, una femella de rinoceront blanc va morir als 55 anys també en captivitat al parc La Planète Sauvage a França. Fins ara era considerada la rinoceront més longeva de món; des del passat divendres, “Fausta” ocupa aquest lloc.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *