Mor el Pedro al Zoo de Barcelona, el rinoceront blanc més longeu d’Europa

Pedro, que va arribar al Zoo de Barcelona fa 20 anys, ha mort per problemes de salut relacionats amb la seva avançada edat.

Notícia trista per al món animal. El Zoo de Barcelona ha anunciat la mort d’un dels seus habitants més estimats, el rinoceront Pedro, un dels exemplars més longeus d’aquesta espècie al món. Fa uns dies, i a causa de la seva avançada edat, el Pedro havia iniciat un procés de debilitació que ha anat evolucionant cap a un estat cada cop més delicat que no s’ha pogut revertir malgrat l’atenció dels especialistes del Zoo.

L’edat exacta que tenia el rinoceront Pedro no es coneix, però amb els registres duaners existents s’estima que podria tenir entre 53 i 54 anys. Tenint en compte que l’esperança màxima de vida de l’espècie és d’entre 40-50 anys, era el rinoceront més vell d’Europa i un dels 4 més longeus dels prop de 800 que hi ha a tot el món, segons els registres existents.

Refugiat a Barcelona després d’uns inicis molt complicats

El Pedro va arribar al Zoo de Barcelona el 2 de desembre de l’any 2003, provinent d’una altra instal·lació zoològica a proposta de l’Administració responsable de trobar-li una nova llar que garantís la cura i benestar de l’animal.

Segons les dades disponibles compartides per l’Ajuntament de Barcelona, el Pedro l’any 1972 havia estat importat des de Sud-àfrica i traslladat a l’Estat espanyol en un context social molt diferent de l’actual en què el moviment d’animals no estava tan regulat per la legislació internacional com avui.

Al Zoo de Barcelona, hi va trobar refugi i condicions de vida adequades per a la seva espècie. Era un animal tranquil i sociable, de tarannà positiu i sempre disposat a interaccionar amb els seus cuidadors i cuidadores. Atesa la seva edat avançada, en els darrers anys havia rebut atenció geriàtrica especialitzada per minimitzar, entre altres dolències, els problemes articulars que patia.

“Ha mort un animal molt estimat per tots nosaltres, un exemplar que ha rebut en aquests anys la màxima cura per part de l’equip tècnic del Zoo, que li ha procurat les atencions necessàries. El Pedro representa un dels propòsits més significatius del Zoo de Barcelona a dia d’avui, seu refugi i garant del benestar d’animals que requereixen d’una protecció especial, ja sigui perquè són d’una espècie amenaçada al seu hàbitat natural o perquè tenen necessitats especials fruit de la seva pròpia història”, ha declarat Antoni Alarcon, director del Zoo de Barcelona.

El Zoo de Barcelona, referent mundial en cures geriàtriques d’animals grans

El Zoo ha acollit al llarg dels anys diferents animals d’edat molt avançada, com el rinoceront Pedro i les elefantes Susi, Yoyo i Bully, amb necessitats físiques i emocionals específiques. Això l’ha convertit en un centre capdavanter en cures geriàtriques, una especialització que s’ha fet de la mà del Centre d’Educació en Benestar d’Animals de Zoològic de la Universitat Autònoma de Barcelona (ZAWEC) i ha permès situar el Zoo de Barcelona com un referent internacional en la cura i el benestar d’aquests animals.

Avui, el Zoo de Barcelona, seguint el seu nou model, centra el seu treball en espècies que requereixen una protecció especial pel seu estat de conservació a la natura. També és un centre compromès amb el benestar animal i, per tant, es posa sempre a disposició de les autoritats per acollir animals que necessiten una nova llar on viure en condicions adequades per a la seva espècie.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *