Com puc ajudar a les aus durant la borrasca Filomena?

Moltes aus s’estan quedant sense aliment degut als efectes causats per la borrasca Filomena. Per ajudar a aquests animals podem col·locar menjadores amb llavors als balcons o a les terrasses de les nostres cases.

El fred, la pluja i la neu generats per la borrasca Filomena durant aquests dies a Espanya està afectant greument el benestar de les persones i també al dels animals. Molts d’ells viuen al carrer i estan patint les baixes temperatures sense que ningú, ni tan sols les administracions, actuï per protegir-los.

Els gats de les colònies felines, els gossos de les protectores, els animals que habiten en els boscos i els camps, etc. Tots ells estan patint aquest complicat temporal, però especialment les aus són animals indefensos davant la situació que vivim actualment, ja que la borrasca Filomena els està deixant sense menjar.

La neu i la forta pluja que ha caigut en moltes zones d’Espanya, tant en espais rurals com urbans, impossibilita que els ocells puguin accedir al seu aliment. Per aquest motiu, és molt important que les persones aportem el nostre granet de sorra ajudant a aquests animals de la següent manera:

Col·loca al balcó o a la terrassa de casa teva un platet o una superfície petita amb llavors, fruits secs sense sucre ni sal, sèu o escaiola. Aquestes menjadores improvisades permetran als ocells poder alimentar-se durant els dies que romangui la borrasca Filomena.

També pots ajudar a les aus a protegir-se del fred incorporant casetes per a ocells perquè puguin protegir-se de les baixes temperatures. Aquesta mesura només seria estrictament necessària a aquelles zones en què se superin els -10 ºC, ja que aquests animals, per naturalesa, són molt resistents al fred a causa de les plomes que tenen enganxades al cos, que els serveixen per a l’aïllament tèrmic durant aquesta època de l’any.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *