L’Ajuntament de Barcelona suprimeix de la convocatòria general de subvencions les ajudes a les entitats animalistes

L’Ajuntament de Barcelona ha suprimit de la convocatòria general de subvencions les ajudes a les entitats animalistes. El Govern municipal argumenta que la decisió ha estat presa arran de la pandèmia i que centraran tots els seus esforços en reforçar la línia de subvencions específica adreçada a la gestió i control de les colònies felines.

El Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona ha alertat que el Govern d’Ada Colau i Jaume Collboni ha suprimit de la convocatòria anual de subvencions les ajudes a les entitats que treballen pel benestar animal. A més, el portaveu del Grup de Junts, Jordi Martí, ha exigit la rectificació a l’executiu municipal i que mantingui el suport a les entitats animalistes de la ciutat, que ja van veure reduïdes en un 40% les subvencions en la convocatòria del 2020.

Animalados ha parlat amb l’Ajuntament de Barcelona que ha confirmat que “a causa de la situació econòmica derivada per la COVID-19 es va decidir suprimir de la convocatòria general de subvencions les ajudes a les entitats animalistes per concentrar esforços i reforçar la línia de subvencions específica destinada a la gestió i control de les colònies de gats urbans i prioritzar aquestes actuacions davant de les activitats de divulgació i conscienciació”.

El Govern municipal detalla que “abans de prendre la decisió es va parlar amb les entitats per informar-les que donat que la majoria de les subvencions eren per les entitats gateres, ens semblava més adient agrupar-les en la convocatòria específica de gats donada l’especificitat. Cap d’aquestes entitats va mostrar reticències ni es va mostrar en contra”.

Per tant, l’Ajuntament de Barcelona ha pres la decisió de suprimir la línia genèrica de subvencions de benestar animal, una línia d’ajuda dirigida a tots els animals que inclou projectes de tota mena. Segons les dades compartides pel Govern municipal, l’any 2020 “el 80% dels projectes de la línia genèrica van ser per fomentar la consciència i la responsabilitat envers els animals de companyia, així com tasques rellevants de divulgació i formació”.

El consistori especifica que “el nombre d’entitats que havien presentat algun projecte l’any 2020 a la convocatòria general i que es podrien veure afectades per la no convocatòria d’aquest any podria estar entorn d’una quinzena”. Amb aquesta nova mesura, “la línia de subvencions específica adreçada a entitats de la ciutat que tenen cura de les colònies felines creix un 10% respecte de l’any passat”.

Jordi Martí, regidor de Junts per Catalunya, ha destacat que “una ‘Barcelona amiga dels animals’ no pot maltractar la societat civil compromesa amb el benestar animal”, també ha considerat que “que es mantinguin els ajuts a les entitats gestores de les colònies de gats urbans no és excusa per retirar el suport a la resta, i menys en el context d’un pressupost municipal “expansiu”, com ha venut el govern municipal als comptes de 2021”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *