Convocades concentracions cada dijous contra la gestió dels espais verds per a gossos

La plataforma espai gos, convocant de la manifestació, denúncia persecucions policials i falta de diàleg per part de l’Ajuntament

Diferents partits polítics i entitats animalistes donen suport a les mobilitzacions

 

El govern municipal d’Ada Colau, i més concretament, el Comissionat d’Ecologia liderat per Frederic Ximeno, s’enfronten a noves mobilitzacions per haver prohibit que els gossos puguin entrar als espais verds i per “una persecució policial i falta de diàleg” que espai gos atribueix als responsables del consistori barcelonès. Als actes de protesta hi donen suport partits polítics, com ERC  a través del regidor municipal Jordi Corones, la CUP i PACMA Catalunya. Per la seva banda, FAADA, una de les principals associacions animalistes a Catalunya, també ha confirmat que hi participarà activament. Des d’Espai Gos, que ja va donar suport a la concentració que va agrupar més de 200 persones per demanar que el Turó Park permetés l’entrada de gossos, es mostren optimistes davant les manifestacions que es faran cada dijous i acabaran a les portes del Comissionat d’Ecologia.

La primera concentració és aquest dijous. Tres marxes partiran de tres punts diferents: els Jardins d’Hiroshima (a les 19:00),  els Jardins d’Enric Sagnier (19:15) i plaça Joanic (19:30) i acabaran a Torrent de l’Olla 218, davant el comissionat d’Ecologia.

L’objectiu dels convocants és que des de l’Ajuntament de Barcelona s’asseguin a negociar. En concret, hi ha quatre punts de la nova ordenança municipal “Protecció, tinença i Venda d’animals” que volen canviar. La primera és la prohibició d’entrar amb gossos a parcs qualificats com “d’interès històric o botànic” que a la pràctica ha suposat la prohibició d’entrar al Turó Park. En segon lloc, la imposició d’utilitzar àrees per a gossos que, en alguns casos, no es troben en bon estat. També critiquen la dotació d’una unitat específica de la Guàrdia Urbana per vigilar que les persones compleixin aquestes mesures. I per últim, la obligatorietat de portar lligat el gos a tot arreu.

Campanya a les xarxes socials #jotambésocBarcelona

Des d’Espai gos han llançat una campanya per destacar les seves protestes a les xarxes socials. Amb el hashtag #jotambésocBarcelona, els veïns poden enviar imatges en favor de les concentracions o bé per denunciar alguna àrea o espai per a gossos en mal estat. Les concentracions estan previstes de manera indefinida fins que alguna cosa canviï.  

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *