Creix el nombre d’adopcions de gossos i gats a Barcelona

Els barcelonins adopten cada cop més gossos i, sobretot, més gats. Durant els primers sis mesos del 2016, s’han adoptat 363 gossos respecte els 350 del mateix període de l’any 2015. L’increment més alt, però, ha estat pel que fa als gats. La xifra ha passat dels 183 dels primers sis mesos del 2015 als 224 d’aquest primer semestre.

L’increment és una bona notícia perquè vol dir que cada cop hi ha més animals abandonats que troben una nova família. A més, l’adopció permet descongestionar el Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), que està pendent de ser traslladat a unes noves instal·lacions des de fa anys per substituir les actuals, que es troben en un estat molt precari. Tot i així, malgrat les diferents campanyes que s’han realitzat, encara no s’ha aconseguit canviar el més important de tot: reduir el nombre d’abandonaments. Durant els primers sis mesos de l’any 2016, el CAAC ha recollit 906 animals (entre 572 gossos i 334 gats). L’any 2015, el nombre d’abandonaments va ser de 2.175 animals (1.491 gossos i 684 gats). Una xifra important d’aquests animals tornen després amb els seus amos que els venen a reclamar perquè s’havien perdut o que es poden localitzar gràcies al xip dels animals.

Des del CAAC promouen les adopcions dels gossos durant tot l’any. Tenen diferents carpes repartides per la ciutat per animar els barcelonins adoptar un gos i aprofiten els actes massius, com les festes majors, per intentar convèncer els barcelonins que facin un pas endavant i adoptin una animal. És una estratègia necessària però no ens cansarem de repetir que la solució passa per reduir l’abandonament, com ja passa en molts altres països.

El nou espai

El Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) està ara a la carretera de l’Arrabassada, Km 3,8. L’Ajuntament està treballant per la construcció del nou CAACB que, en el futur, tindrà la seva nova ubicació a uns terrenys propietat de l’Ajuntament de Barcelona al terme municipal de Montcada i Reixac. Es tracta de la finca coneguda amb el nom de Torre Doña Juana, amb una superfície de més de 90.000 m2, al terme municipal de Montcada i Reixac, al costat del cementiri de Collserola.

El Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar el 21 de juliol de 2016 la modificació puntual del Pla General metropolità (MPPGM) que farà possible la seva implantació. Aquesta aprovació permet la construcció d’aquest equipament de 90.000 metres quadrats, definint els paràmetres urbanístics per tal que el centre tingui el mínim impacte paisatgístic i ambiental; requalificar la resta de sòls com a forestals, per tal d’integrar-los al Parc de Collserola; modificar el traçat viari per millorar la seguretat viària i l’accessibilitat a les futures instal·lacions, tant en transport públic com privat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *