La jubilació somniada dels dofins

A tot Europa hi ha uns 300 dofins que es guanyen la vida fent salts espectaculars per passar entre les anelles dels seus ensinistradors. Ho fan durant gairebé tota la seva vida i sempre en petites piscines que res tenen a veure amb els immensos mars i oceans on haurien d’estar. 

El mar que tan enyoren podria ser una realitat, en forma de jubilació. El primer santuari per a dofins europeu es construirà a la petita illa de Lipsi. Les entitats animalistes feia molt de temps que esperaven poder llegir aquesta noticia, ja que obre la porta al tancament de molts delfinaris europeus. Algunes ciutats ja han precintat les seves instal·lacions però moltes altres, com Barcelona, tenen la voluntat de fer-ho però no poden donar el pas definitiu perquè no tenen on deixar els dofins. Alliberar-los a ple mar seria la mort segura per a molts d’ells. El nou santuari, però, soluciona aquest problema. Està cridat a convertir-se en la residència d’una part dels 300 dofins que queden en piscines europees.

Només a l’Estat espanyol hi ha 11 parcs amb aquests cetacis, principalment a la zona de Llevant i a les Illes Canàries on les institucions continuen nedant a contracorrent i actualment estan construint un delfinari nou. 

Des de l’entitat animalista FAADA, viatjaran la setmana vinent a Grècia per visitar les instal·lacions que està preparant a Lipsi l’Institut de Conservació Marina Arxipèlags. FAADA lidera la coalició SOS Delfines i treballen des de fa temps per promoure aquest tipus de santuaris per als dofins.  

Als Estats Units també hi ha diferents iniciatives similars.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *