Vivotecnia

El director general de Drets dels Animals proposa la inclusió d’un sistema de videovigilància en els laboratoris d’experimentació animal

Després dels fets ocorreguts en Vivotecnia, el director general de Drets dels Animals, Sergio García Torres, ha ofert una roda de premsa per informar sobre una proposta per millorar els estàndards de benestar i protecció animal entorn de l’experimentació amb animals des del Ministeri de Drets Socials.

“Des de la Direcció General de Drets dels Animals anunciem que hem proposat la inclusió d’un sistema de videovigilància en tots els laboratoris d’experimentació del nostre país, una mesura que ja s’ha aprovat per als escorxadors i que entenem que ara és necessària per garantir que casos com els de Vivotecnia no es puguin tornar a repetir”, ha explicat Sergio García Torres.

“L’objectiu d’aquesta mesura és dotar d’eines a l’autoritat competent en les instal·lacions de laboratoris que experimenten amb animals, perquè puguin valorar el tracte a aquests, no només en el moment temporal concret de la inspecció, sinó tenint accés als enregistraments que s’emmagatzemaran i capturaran amb un sistema de videovigilància”, ha detallat el director general.

“Hem proposat també una taula de treball amb el Ministeri d’Universitats, el Ministeri de Ciència i Tecnologia i el Ministeri d’Agricultura i Ramaderia, per revisar tots els procediments i la normativa per avançar en els criteris que la norma ja ens marca, que és reduir el tipus d’experiments amb animals, el nombre d’animals utilitzats en ells i per avançar també en noves vies de treball alternatiu a l’experimentació amb animals, a l’estrictament necessari”, afegeix l’activista polític.

D’altra banda, Sergio García ha assegurat que “la Comunitat de Madrid va comprometre’s que a partir del dilluns es procediria a establir un mecanisme de valoració veterinària i biosanitària dels animals de Vivotecnia, els quals es reubicarien en centres de protecció animal. Avui dia, no coneixem el nombre d’animals que es troben dins de laboratori, ni el seu estat de salut, ni el pla de protecció que la Comunitat de Madrid establirà. El que sabem és que una setmana després de conèixer els fets, els animals segueixen en el seu interior i no coneixem els detalls del seu estat”.

“Entenem que això pot ser un cas aïllat, així ho desitgem. Però entenem també que per a garantir el compliment de la normativa en matèria de benestar animal, en aquests centres hem d’avançar en la millora dels protocols i en els procediments de fiscalització i control dels centres on s’experimenta amb animals”, ha comunicat.

“Martin Luther King deia que el preocupant no és la perversitat dels malvats, sinó la indiferència dels bons. No ens podem permetre perdre els nostres valors com a societat, caient en la indiferència davant el patiment dels altres. És per aquest motiu pel qual la iniciativa que presentem avui no és de caràcter finalista, sinó que és un primer pas en un camí que ens faci millors com a societat i millors com a persones en el tracte cap a altres éssers que estan sotmesos, entre cas, a la nostra tutela”, ha declarat el director general de Drets dels Animals.

“Els animals deixaran de ser coses i passaran a ser éssers que senten”

Sergio García Torres, durant la seva compareixença, també ha anunciat que “el dimarts vinent es portarà a la votació al congrés dels diputats la presa en consideració de la proposició de llei relativa a la modificació del Codi Civil i la Llei d’enjudiciament civil sobre el règim jurídic dels animals. Aquesta modificació de Codi Civil, en resum, ha de determinar que els animals deixaran de ser coses i passaran a ser éssers sensibles”.

“Aquesta iniciativa ha estat treballada per part de Ministeri de Justícia i del Ministeri de Drets Socials, en col·laboració més amb un gran nombre de col·laboradors jurídics, i ara, el Congrés prendrà en consideració i, sens dubte, millorarà el text proposat d’aquesta Proposició de Llei que ara inicia el seu camí per a la presa en consideració del dimarts vinent”, ha conclòs.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *