El Parlament de Catalunya aprova tramitar la llei per a prohibir els bous embolats i capllaçats

L’esmena presentada per VOX i PP només ha rebut el suport de Ciutadans.

Nova victòria en matèria de benestar animal a Catalunya. El ple del Parlament ha donat via lliure a la tramitació de la proposició de llei que va impulsar la CUP i en Comú Podem per eliminar els bous embolats, els bous capllaçats i els bous a la platja, les tres modalitats més cruels de festes tradicionals amb bous.

D’aquesta manera, els partits polítics han rebutjat les esmenes a la totalitat presentades per PP i VOX. Els dos partits de dreta tan sols han rebut el suport de Ciutadans. El resultat total ha estat de 19 vots a favor de l’esmena (PP, VOX i Ciutadans), 29 en contra (CUP, En Comú Podem, tres diputats d’ERC i vuit diputats de Junts) i 83 abstencions (el PSC completament, 30 d’Esquerra i 24 de Junts).

“Estem molt satisfetes que el Parlament hagi optat per permetre un debat sa i necessari, que ens pugui conduir a una Catalunya capaç de tornar a ser pionera en matèria de protecció animal i avançar cap a una societat més avançada, més justa i més respectuosa amb els animals”, ha expressat Aïda Gascón, directora d’AnimaNaturalis i portaveu de la plataforma Prou Correbous.

Un llarg camí per recórrer

Els grups parlamentaris de la CUP i En Comú Podem van registrar el 7 d’abril de 2022 al Parlament una proposició de llei per eliminar les modalitats més agressives de correbous. Aquesta proposta planeja modificar la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, eliminant les tres modalitats del segon article de la norma, concretament la modalitat de bou embolat, el bou capllaçats i el bou a la platja.

“Nou de cada deu catalans i catalanes creuen que no està justificat el patiment animal ni per diversió ni per tradició. Per tant, estem davant un debat central a Catalunya on els partits polítics han de mullar-se. Treure la crueltat de les nostres festes és un pas endavant per la vida, mai un pas enrere”, ha indicat durant el ple Jéssica Albiach, presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya.

El Parlament ha votat en contra de les esmenes de PP i VOX, però la prohibició definitiva d’aquestes modalitats tan cruels de correbous haurà d’esperar. La proposició de llei tindrà un llarg recorregut parlamentari on els partits polítics hauran de decidir si, tal com va passar al 2010 amb les curses de braus, volen acabar amb unes festes tradicionals obsoletes que no tenen cabuda a una societat moderna i respectuosa amb els animals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *