El PSOE bloqueja i torna a posar en perill la Llei de Benestar Animal

Podemos acusa el Partit Socialista de “posar en suspens” una llei que l’únic que busca és protegir tots els animals per igual.

El PSOE ha desconvocat la Comissió de Drets Socials del Congrés que s’havia de celebrar dimarts 20 de desembre al matí i on s’havia de votar les esmenes presentades pel PSOE a la Llei de Benestar Animal, així com a la proposta de reforma del Codi Penal en material de maltractament animal.

“Avui teníem convocada la Comissió per continuar el procés de la Llei de Benestar Animal. Aquesta Comissió elaboraria el dictamen perquè la Llei pogués arribar a Ple i seguir amb el tràmit parlamentari. Tot i això, una decisió unilateral del Partit Socialista ha decidit desconvocar la Comissió. Entenem que des del PSOE no estan segurs de poder assegurar la continuïtat de la Llei”, ha declarat a les portes del Congrés Lilith Verstrynge, secretària d’organització de Podemos i secretària d’Estat per a l’Agenda 2030,

Verstrynge ha lamentat aquesta decisió per part del PSOE: “De nou el Partit Socialista està donant suport a la dreta, al Partit Popular i, així i tot, sense certeses, perquè sembla que no els està sortint bé aquest possible acord per tirar endavant la seva esmena. Recordem que aquesta esmena, l’únic que faria seria treure els gossos de caça de la Llei en conjunt i, per tant, no regular-los ni protegir-los”.

Davant d’aquest nou escenari causat pels dubtes del Partit Socialista, la secretària d’organització de Podemos adverteix del perill que corre l’impuls de la Llei de Benestar Animal: “Un cop més, el Partit Socialista està posant molt en risc la llei. El PSOE no assegura que la Llei sortirà, de fet, la manté una altra vegada en suspens. De nou, s’està col·locant del costat dels que maltracten, apallissen i torturen els gossos”.

Per acabar, Lilith Verstrynge, ha recordat l’únic propòsit de la Llei de Benestar Animal: “La Llei només busca protegir tots els animals per igual, facin l’activitat que facin. El que no pot ser és que el PSOE tingui per costum que, una llei que aprova al Consell de Ministres i està revisada per tots els seus ministeris, arriba al Congrés dels Diputats i decideixen fer costat al PP, sense certeses, per poder tirar endavant una esmena que el que fa és modificar en conjunt el propi cor de la Llei. És una situació preocupant i és un risc per a una Llei que surt del mateix Govern”.

Per tant, la Llei de Benestar Animal que havia d’estar aprovada abans d’acabar l’any 2022 segueix a l’aire a conseqüència de les diferències entre PSOE i Unidas Podemos sobre els gossos de caça. Els socialistes consideren que els gossos de caça i altres animals amb tasques específiques han de tenir una legislació pròpia i exclusiva segons el que estableix l’Estratègia Nacional de Gestió Cinegètica. Unidas Podemos, per la seva banda, aposta per un model en què tots els animals quedin protegits sota una mateixa llei. Esperem que la Llei es pugui desbloquejar com més aviat millor i amb una protecció integral dels animals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *