Animalados

Els heroïs de Kiev: quatre voluntaris es neguen a fugir de la guerra per salvar un refugi d’animals

“La nit ha estat pesada, amb bombardejos a prop del refugi”, segons les darreres informacions

Ni armes per lluitar, ni maletes per fugir. L’italià Andrea Cisternino és una de les persones que ha decidit quedar-se a Kiev i seguir ajudant els animals tot i la guerra que viu el país. L’exèrcit rus, el segon més potent del món, va envair Ucraïna el 24 de febrer provocant una allau de refugiats (es calcula que ja han abandonat el país més de dos milions de persones) i també una resposta armada per part de la població ucraïnesa. La comunitat internacional, i entre ells la Unió Europa, envien armes i més armes als ucraïnesos perquè lluitin contra el russos, en l’amenaça bèl·lica més greu des de la segona guerra mundial.

Refugi Animals Ucraïna

Les tropes russes avancen més lentament del que tenien previst, ja sigui pels problemes d’abastiment o pel valor dels ucraïnesos, però ja controlen algunes posicions i s’acosten a la ciutat més important, Kiev. És exactament allà on la ucraïnesa Vlada Shalutko i la seva parella, Andrea Cisternino, van obrir fa anys el seu refugi, la International Animal Protection League Charitable Foundation. Cisternino, juntament amb tres voluntaris més, s’han negat a marxar del país i segueixen alimentant i cuidant els 360 animals que viuen al refugi. Van acumular provisions, conscients de les dificultats que tindrien a mesura que avancés la guerra, però, segons les darreres informacions, comencen a tenir problemes, sobretot perquè les principals vies d’accés estan impracticables. Malgrat tot, gent del seu entorn informa cada dia a través de les xarxes socials sobre com evoluciona la guerra en aquest punt i, segons les darreres informacions, “tots estan bé, humans i animals». La darrera hora explica que «la nit ha estat pesada, ja que s’han produït bombardejos a prop del refugi, però al matí s’han aturat”. Durant aquests dies, reconeixen que tenen “moments de desànim” però segueixen resistint.

El refugi va néixer l’any 2009, per intentar salvar els gossos abandonats que alguns caçadors mataven. Amb el temps, el refugi s’ha anat ampliant “convertint-se en un oasi per animals d’altres espècies, a més de gossos i gats”, segons expliquen a la seva pàgina web. Ara, amb l’exèrcit rus avançant lentament cap a Kiev proven de mantenir vius els animals, donant-los un àpat diari i totes les cures que necessiten. Al mateix temps, els quatre voluntaris posen llum enmig d’una incomprensible barbàrie. Entre els trets i els bombardejos, a Ucraïna encara hi ha qui fa prevaldre l’amor i la solidaritat.

El seu entorn està recollint ajudes econòmiques per ajudar el refugi, però avisen que només es poden fer des dels canals que figuren al seu web.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *