Saragossa habilita deu espais on poder soltar els gossos a parcs i espais verds de la ciutat

L’Ajuntament de Saragossa aposta per l’esbarjo caní i per la convivència dels gossos amb la resta d’usuaris de la ciutat.

Saragossa manté la seva implicació i aposta per ser una ciutat amiga dels animals. La capital d’Aragó ha posat en marxa una sèrie d’iniciatives per facilitar la convivència ciutadana i el benestar dels animals de companyia, fonamentalment als parcs públics, places i carrers de la ciutat.

L’Ajuntament crearà noves zones per poder soltar els gossos a una desena de parcs de Saragossa. Estan previstes, en principi, a la Plaza de Los Sitios, el Parque Grande José Antonio Labordeta, Parque Miraflores, Parque Torre Ramona, La Almozara, Parque Tío Jorge, Santa Isabel, Parque Los Poetas o Campos del Canal, així com a les proximitats de l’actual edifici de la CREA, a Valle de Broto.

“Els responsables dels gossos tenen l’obligació de conèixer i aplicar l’Ordenança municipal”

Actualment, a Saragossa hi ha al voltant de 120 parcs i places enjardinades amb superfícies contínues superiors als mil metres quadrats on es poden deixar anar els gossos de 20:00 a 09:00 a l’hivern i de 21:00 a 09:00 a l’estiu . “En altres horaris, i excepte en llocs especialment autoritzats, els gossos han d’anar lligats”, ha recordat Natalia Chueca, consellera de Serveis Públics.

Aquests espais, a més de disposar d’elements com una font adaptada per a gossos i fins i tot alguna construcció per a jugar, tindran també cartelleria específica per informar sobre les bones pràctiques i els bancs propers per a ús dels responsables dels animals.

“Els responsables dels gossos tenen l’obligació de conèixer i aplicar l’Ordenança municipal sobre la protecció, la tinença responsable i la venda d’animals. S’hi especifica clarament quins són, per exemple, els espais i els horaris en què és possible deixar solts els gossos mentre se’ls passeja. Ara, a més, crearem uns espais limitats, tanques i condicionats perquè en qualsevol moment es pugui anar amb el gos i deixar-lo solt al seu interior”, ha explicat Natalia Chueca.

La consellera de Serveis Públics, Natalia Chueca, durant la presentació del nou pla de convivència/Ajuntament de Saragossa

Assessorament per millorar la convivència entre animals i altres usuaris

A Saragossa hi ha censats gairebé 70.000 gossos. Segons les dades disponibles, des del 2019, coincidint amb la pandèmia, la presència d’animals de companyia ha anat creixent un 10% cada any. Per tant, cada vegada hi ha més persones que incorporen un gos a la seva família.

Davant d’aquesta realitat, per facilitar la convivència ciutadana i el benestar dels animals de companyia, l’Ajuntament ha impulsat una sèrie d’accions amb el suport i l’assessorament de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de Saragossa (ICOVZ).

L’ICOVZ donarà suport i difondrà les campanyes divulgatives previstes i assessorarà el Consistori en matèria de comportament animal, tant per millorar la convivència com per dissenyar els ja anomenats espais d’esbarjo caní a parcs públics municipals, entre altres accions.

“Volem que Saragossa sigui una ciutat pet friendly, amigable amb els animals de companyia”

La consellera de Serveis Públics ha detallat que “hem percebut clarament que sobretot des de l’inici de la pandèmia ha crescut el nombre de famílies amb animals de companyia. Aquesta realitat es tradueix en una sèrie de necessitats a l’espai urbà per millorar la convivència ciutadana i, sobretot, la qualitat de vida dels animals, que necessiten espais on gaudir o moure’s amb més llibertat que quan passegen lligats amb els propietaris”.

“Volem que Saragossa sigui una ciutat pet friendly, amigable amb els animals de companyia. És un compromís en què tots hem de col·laborar, tant el mateix ajuntament com els propietaris dels animals de companyia i, en certa manera, la resta de la ciutadania”, ha afegit Natalia Chueca.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *