Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’un gos a mans d’un home a Mediona

Els Mossos d’Esquadra investiguen un home com a presumpte responsable de la mort d’un gos a Mediona, un municipi de l’Alt Penedès. Segons alguns testimonis, l’individu va immobilitzar a l’animal i el va deixar morir asfixiat.

Possible nou delicte de maltractament animal. Els Mossos d’Esquadra estan investigant a un home que podria ser el responsable de la mort d’un gos durant el passat dissabte al municipi barceloní de Mediona. Segons han indicat alguns testimonis, el suposat responsable dels fets, un policia local de Capellades que estava fora de servei, passejava amb el seu gos quan es va veure sorprès per un altre ca que procedia d’una finca deshabitada. Suposadament, l’animal es va llançar sobre l’home i el va atacar, llavors l’individu va decidir immobilitzar el pelut amb l’ajuda d’alguns veïns de la zona.

Entre els membres presents van lligar al gos amb brides i amb cinta americana i el van emmordassar amb un morrió metàl·lic fins que arribés la policia. Quan els agents es van presentar al lloc dels fets, van avisar la protectora més propera perquè portessin una gàbia amb la qual traslladar el ca, però lamentablement, quan aquests van arribar, el gos ja havia mort asfixiat.

Animalados ha parlat amb els Mossos d’Esquadra encarregats de la investigació, que han confirmat la mort de l’animal i han afirmat que “estan recollint informació per disposar de proves que puguin corroborar que es tracta d’un cas de maltractament animal”.

L’Ajuntament de Mediona ha compartit un comunicat en el qual mostren la seva “tristesa i rebuig davant la mort d’un animal en el nucli de Sant Elies, en una situació tràgica que podria ser de maltractament animal”. El consistori també ha explicat que “els fets estan sent investigat pels Mossos, que és el cos de policia competent al respecte i que haurà d’aclarir els fets i determinar les possibles conseqüències que es puguin derivar”.

A més, l’Ajuntament s’ha compromès a col·laborar amb la investigació, assumint que “tot i que puguin semblar evidències, ara cal ser curosos amb la informació que compartim i amb els judicis que es puguin fer. Fa temps que vivim situacions difícils vinculades a la cura dels animals; gossos abandonats i maltractats, ús indegut de races potencialment perilloses, colònies de gats…”.

El Partit PACMA ha compartit a través de les seves xarxes socials unes imatges sobre aquests fets succeïts al municipi de Mediona. En el vídeo es pot observar com diverses persones retenen a l’asfalt al gos que es troba emmordassat i en un estat d’estrès crític. La Fundació FAADA, per la seva banda, està investigant els fets i ha demanat col·laboració ciutadana per poder personar-se com acusació popular en el procediment que s’incoï.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *