Fam vegana

 

Barcelona no només està preparada per rebre la fira Veggie World si no que gairebé la devora. L’expectativa generada per aquest esdeveniment de reeixida trajectòria internacional s’ha vist superada amb escreix malgrat el handicap que podia suposar la pluja i les limitacions de l’espai. Ha estat una edició de grans xifres que exigeixen una reedició no gaire tardana.
Era impossible preveure el tsunami de convençuts de portar un estil de vida Vegà o simplement persones curioses que, no només van pagar l’entrada a la fira, si no que van esgotar els subministraments d’alguns paradistes. Gairebé tothom sap ja que ser vegà no implica una restricció gastronòmica del consum de productes d’origen animal si no que defineix un estil de vida ecològic, sa i contrari al patiment animal. Moltes de les decisions que prenem pel que fa a la cistella de la compra o sobre el càrrec a la targeta de crèdit pot tenir una opció vegana que cal explorar i valorar. Per descomptat alimentació lliure de carn, peix, ous i làctics, però també vestimenta, mobiliari, cosmètica, higiene i centenars de grups de productes més. A la fira fins a 70 proveïdors van oferir el fruit del seu treball.
La consciència ètica ja no és patrimoni d’il·luminats o anacoretes, s’està convertint en mainstream i pot arribar a col·lapsar centres comercials convencionals. Bé, és cert que el CC de les Arenes afegeix el bonus track d’aixecar-se sobre una vella plaça de toros constituint-se en una doble victòria d’una manera més humana d’entendre la nostra relació amb altres espècies. On abans hi havia pa i circ ara hi ha pa i compres però compres veganas, per descomptat.
No volem acabar sense recordar que mensualment se celebren petites fires veganes en diferents punts de la geografia espanyola. Algunes amb una llarga tradició i mereixedores d’un major reconeixement i afluència de compradors. I també que moltes botigues veganes amb ubicació i horaris estables ja existeixen i s’estan materialitzant per que l’opció vegana ha vingut per quedar-se.

Article d’Emma Infante

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *