ZOOHHH! Un projecte innovador que permet als infants hospitalitzats interactuar amb animals

Els infants atesos a l’Hospital de Sant Joan de Déu podran viure una experiència interactiva i educativa amb animals per millorar el seu estat d’ànim i reduir l’impacte de l’hospitalització.

Veure com un lleó rugeix i llança una urpada en aproximar la nostra mà, com una girafa ens detecta i mou el cap davant la nostra presència, un elefant intenta saludar-nos amb la seva trompa o una tortuga mou el cap seguint la nostra mà. Totes aquestes accions seran possibles gràcies a ZOOHHH!, un projecte pilot amb tecnologia 5G i hologràfica que s’ha presentat a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

El projecte presentat pretén acostar alguns dels animals del Zoo de Barcelona als infants de l’Hospital Sant Joan de Déu, millorar el seu estat d’ànim i reduir l’impacte de l’hospitalització. A més, és una eina educativa que els permetrà aprendre característiques tant dels animals com dels seu hàbitat.

“Projectes com aquest donen tot el sentit a l’aposta del Govern per la digitalització com a generadora d’oportunitats no només en l’àmbit econòmic, sinó sobretot en el social i en el benestar de les persones. Fer arribar el zoo als infants hospitalitzats amb una experiència hologràfica lúdica i educativa com aquesta evidencia els beneficis de la digitalització en els entorns hospitalaris i l’impacte de tecnologies com la 5G al sector de la salut”, explica David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat.

ZOOHHH! Consisteix en una cabina que emula un mirador de natura equipat amb una pantalla hologràfica de 32 polzades que, amb la connectivitat 5G de Vodafone desplegada a les instal·lacions de l´Hospital de Sant Joan de Déu, permet viure una experiència interactiva amb la fauna d´una àrea geogràfica del món.

Un lleó, una girafa, un elefant i una tortuga són els protagonistes del projecte

Les imatges 3D amb reforç audiovisual s’han obtingut a partir de fotografies fetes al Zoo de Barcelona, ​​on resideixen els animals, i la supervisió científica de tots els continguts ha estat a càrrec dels seus biòlegs. Els protagonistes en aquest projecte pilot són un lleó, una girafa, un elefant i una tortuga del Sahel.

“Aquest projecte és una mostra de la voluntat del Zoo de Barcelona d’avançar cap a un nou model, més obert a la societat, que transcendeix la cura i conservació dels animals i que posa l’accent en la sensibilització dels infants. També és un exemple de com podem utilitzar les noves tecnologies al servei d’aquells que més les necessiten, fent-les servir com una extensió dels sentits o produint experiències innovadores”, declara Laia Bonet, tercera tinenta d’alcalde i presidenta del Zoo.

La cabina s´instal·larà durant una primera fase a l’espai exterior de l’edifici Itaka de l´Hospital Sant Joan de Déu. En una segona fase, el projecte ZOOHHH! es traslladarà al Pediatric Cancer Cencer que el mateix Hospital de Sant Joan de Déu inaugurarà d’aquí a uns mesos.

ZOOHHH! ha estat impulsat per Mobile World Barcelona (MWCapital), juntament amb el Zoo de Barcelona, ​​l’Hospital de Sant Joan de Déu, el Vodafone i la Fundació “la Caixa”. El projecte compta també amb la col·laboració del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i la Fundació El Somni dels Nens. La participació d’institucions, empreses i entitats de diferents sectors permet contribuir des de diferents àmbits a la digitalització dels entorns hospitalaris i del sector de la salut.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *