El Consell de Ministres aprova la primera Llei de protecció i drets dels animals d’Espanya

La nova Llei de protecció animal pretén ser un punt d’inflexió contra les tres grans xacres en matèria animal a Espanya: el maltractament, l’abandonament i el sacrifici.

Dia històric per al benestar animal. El Consell de Ministres ha aprovat la primera Llei de protecció i drets dels animals. Aquesta futura norma, que pretén posar fi al maltractament, l’abandonament i el sacrifici dels animals, respon a les exigències d’una societat cada cop més conscienciada amb el respecte pels animals.

“Aprovar aquesta Llei és sentit comú. El que fem amb aquesta Llei és crear un paraigua de protecció per als animals de tot Espanya i també adequar-nos a les normatives europees, ja que hi ha molts països d’Europa que han avançat molt en benestar i protecció animal”, ha valorat Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030, a la roda de premsa celebrada després del Consell de Ministres.

“Hem de relacionar-nos amb els animals no com si fossin coses sinó com a éssers vius que són. La cria dels animals ha de ser només per part de criadors professionals, tots els animals de companyia han d’estar correctament identificats i vacunats, etc. Aquestes són algunes de les normes que ens permetran lluitar contra el maltractament, abandonament i sacrifici d’animals de companyia”, ha afegit Belarra.

“Avui comencem a acabar amb la impunitat dels maltractadors d´animals a Espanya”

Pel que fa al maltractament animal, la ministra de Drets Socials ha expressat que “avui comencem a acabar amb la impunitat dels maltractadors d’animals a Espanya”. La reforma del Codi Penal farà que quan el maltractament animal tingui com a resultat la necessitat d’atenció veterinària, la pena de presó hi pugui anar fins als 18 mesos. També una inhabilitació especial entre 1 i 5 anys per poder conviure o treballar amb animals. A més, en cas que el resultat d’aquest maltractament sigui la mort de l’animal, les penes de presó es podran ampliar fins als 24 mesos.

Amb la primera Llei de Drets dels Animals també s’hi farà front i es perseguirà l’objectiu de l’abandonament zero. A Espanya canya any s’abandonen aproximadament 300.000 animals, el que significa més de 800 al dia, encara que no hi ha xifres oficials. Unes dades que commocionen cada cop més una societat que veu com, per exemple, cada cop que arriben les vacances d’estiu hi ha famílies que abandonen els seus animals.

Les administracions es comprometran a prevenir l’abandonament i apostar per l’adopció

Una altra novetat de la Llei de protecció animal és que es prohibeix el sacrifici d’animals de companyia. Aquesta norma té com a objectiu que les administracions públiques es comprometin amb el que ha de ser el seu objectiu principal: prevenir l’abandonament i apostar per l’adopció, com ja fan molts municipis que estan plenament compromesos amb el benestar animal.

A més, la Llei esmentada posarà fi a certes pràctiques de crueltat animal, com és el cas de l’ús de collarets elèctrics, pinxos o la possibilitat de portar-los lligats amb un vehicle en marxa. Així mateix, es lluitarà per erradicar la comercialització d’animals a les botigues, així com la seva exhibició i exposició al públic amb finalitats comercials, mentre que la cria, només la podran dur a terme criadors autoritzats.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *