Investigat un home per abandonar vuit cadells en un contenidor a Valladolid

La Guàrdia Civil va rebre l’avís d’un veí que va trobar els cadells de gos després d’obrir la tapa d’un contenidor.

Nou cas d’abandonament i maltractament animal amb un final fosc a Espanya. La Guàrdia Civil investiga un home de la localitat de La Parrilla (Valladolid) per un presumpte delicte contra els animals després d’haver abandonat vuit cadells de gos en un contenidor.

El passat 14 de novembre, un veí de La Parilla que passejava amb el seu gos pels extraradis del municipi va sentir els lladrucs dels animals. Després d’estranyar-se per aquests sons, va obrir la tapa del contenidor i va descobrir els vuit cadells nounats dins d’una bossa de plàstic.

En el moment de la trobada, tres cadells de gos ja eren morts. Així, el veí va decidir endur-se els cinc cadells restants per dispensar-los atenció veterinària. No obstant això, a conseqüència del seu complicat estat de salut, els gossos van acabar morint sense que es pogués fer res per ells.

Les proves ADN permeten trobar el propietari dels cadells i possible autor dels fets

Després d’interposar-se una denúncia a la seu de la Guàrdia Civil de Tudela de Duero (Valladolid), l’equip de Seprona va fer diverses consultes a la base del SIACYL de la conselleria d’Agricultura i Ramaderia de la Direcció General de Producció Agropecuària, on es poden trobar el registre d’animals de companyia de Castella i Lleó. D’aquesta manera, es va reduir considerablement el nombre de possibles mares el perfil de les quals concordava amb els cadells trobats.

Després de fer aquest estudi, es van efectuar proves d’ADN a les possibles mares amb l’objectiu de determinar la relació materna filial dels animals seleccionats amb els cadells de gos abandonats, als quals també se’ls va sotmetre a aquestes anàlisis.

Gràcies als resultats obtinguts, la Guàrdia Civil va poder imputar l’amo d’una gossa el perfil genètic del qual concordava amb el dels animals abandonats per un presumpte delicte de maltractament animal.

Recordem que l’abandonament animal continua sent el principal problema dels animals de companyia a Espanya. Una xacra sense control que persegueix la nostra societat any rere any. Sense anar més lluny, durant el darrer informe anual ‘El Nunca lo Haría’ de la Fundació Affinity, es recull que durant l’any 2022 es van abandonar més de 288.000 gossos i gats que van ser recollits per protectores.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *