La campanya perquè els gossos grans puguin anar en tren revoluciona la xarxa

La periodista Sandra Barneda aconsegueix prop de 100.000 signatures per forçar a Renfe a canviar la normativa

Si el teu gos pesa més de 10 quilos ja no pot viatjar en tren per Espanya.  Aquesta normativa tan restrictiva, que molts països europeus ja han superat, impedeix a molts famílies poder moure’s amb els seus animals de companyia i els obliga a utilitzar el vehicle privat o, directament, a suspendre el viatge.

Per intentar que Renfe suspengui aquesta restricció, la periodista Sandra Barneda ha iniciat una campanya que ha revolucionat les xarxes socials. Des del hastag #perrosaltren, la periodista ha difós per Twitter una petició que pretén aconseguir 150.000 signatures per forçar a Renfe a moure fitxa. La campanya ja ha reunit prop de 100.000 suports i els mitjans de comunicació ja han començat a fer-se’n ressò.

Des de animalados.com us animem a signar la petició, si encara no ho heu fet per conquerir un nou dret per als nostres animals de companyia però, sobretot, per ajudar a fer entendre que els animals no són objectes voluminosos sinó éssers vius que mereixen tot el respecte i que també tenen els seus drets.

La companyia Renfe, consultada per animalados.com, està al corrent de la campanya però assegura que no té previst modificar la seva actual normativa. Però les victòries que han aconseguit els col·lectius animalistes en els darrers anys demostren que la pressió dóna resultats. Només durant l’any passat, després de molts anys d’insistència, es va aconseguir que la ciutat de Barcelona permetés que els gossos també poguessin viatjar en metro i, en el camp de la protecció, es va convèncer al Parlament perquè estengués la prohibició als circs d’actuar amb animals salvatges a tot Catalunya i al País Valencià.

Cap d’aquests èxits hauria estat possible sense la pressió dels ciutadans, de manera que us animem a signar la petició de change.org i donar suport a la campanya de Sandra Barneda.

Després de l’aturada per les vacances d’agost, comença una nova temporada a animalados.com!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *