L’Ajuntament de Barcelona estudia que la platja per a gossos sigui itinerant

L’Ajuntament de Barcelona medita ampliar la platja per a gossos habilitada l’estiu passat a la zona de Llevant de cara al 2018. Però aquesta no és l’única opció que el govern municipal té a sobre de la taula. També s’està estudiant la possibilitat que la platja destinada per cans sigui itinerant per fer callar les crítiques de les Associació de Veïns del Front Marítim i del Moviment Diagonal Mar, que s’han oposat al projecte des d’un principi. Amb aquesta mesura, l’Ajuntament evitaria el greuge comparatiu perquè la zona de bany per a gossos no quedaria concentrada en el mateix lloc i aniria rotant a la resta de platges de la capital catalana. La decisió, però, no es prendrà fins l’any que ve ja que es vol analitzar abans com funciona la iniciativa aquest estiu.

Rosa Saguès membre de Udols, que ha estat present en les diferents reunions per abordar aquest tema, admet que la itinerància “és una de les opcions que l’Ajuntament està estudiant, però prefereixen esperar un any més per veure com va aquest any”. La representant d’aquesta associació que treballa `per al benestar del gos urbà no creu que els veïns contraris a la platja de Llevant incrementin les protestes com a mesura de pressió. “No m’atreviria a dir que es mobilitzaran més, però la seva actitud és recalcitrant perquè no volen gossos a la platja i intentaran treure’ls, contents no estan, ja van recollir firmes per evitar l’obertura”. Àngela Coll, portaveu de la Plataforma Espai Gos, present també a les reunions, minimitza el rebuig social: “Són els veïns que viuen al bloc de davant de la platja i la seva oposició sempre es basa en la brutícia quan les altres platges també ho estan i no demanen controls, és una excusa més que una realitat “.

Coll atribueix la proposta de rotar la zona de bany perquè no hi hagi “una oposició frontal permanent en un determinat emplaçament” mentre remarca que “ens és igual que sigui itinerant, si serveix perquè els opositors estiguin menys molestos, que es mogui” . L’objectiu final per als animalistes és disposar en la seva totalitat una de les deu platges de la ciutat. “El que ens molesta és el poc espai de què gaudim, ja vam dir que no volíem un pipican, que les tanques no són la major opció, la nostra demanda és que s’habiliti una platja sencera per repartir millor l’espai perquè si un 20% de barcelonins té gos no és just que només cedeixin un 0,2% de la costa “.

Les mostres de sorra i aigua recollides a la platja de Llevant han rebut el vistiplau de l’Agència de la Salut Pública de Barcelona i els usuaris de la platja l’han puntuat amb un 7,7 de mitjana. Uns resultats que avalen l’aposta de l’Ajuntament per mantenir aquest estiu la zona habilitada per a gossos, a la qual van acudir 13.241 exemplars el curs passat. L’àrea delimitada s’obrirà l’1 de juny al 25 de setembre i no a finals de juliol com l’any anterior per ampliar a tot l’estiu el permís. No serà l’únic canvi perquè les aportacions d’usuaris, veïns i tècnics han permès introduir millores a l’espai. Revisar el mobiliari urbà per adaptar-lo als gossos, que hi hagi informadors també a la zona d’accessos, incorporar nous elements d’informació sobre la qualitat de l’aigua i de la sorra i incrementar la neteja dels accessos seran altres de les novetats que s’incorporaran aquest any.

També s’instal·larà una passarel·la de fusta fins a la platja amb unes boies per facilitar l’entrada a l’aigua i hi haurà informadors ambientals i un veterinari durant tota la setmana que duran a terme el control d’accessos perquè només es pot accedir als gossos amb microxip. L’aforament es manté limitat a cent gossos a 1.250 metres quadrats per raons de seguretat, una xifra menor que denota segons Saguès la necessitat d’ampliar-la perquè “hi ha cues amb gent esperant malgrat la calor”. L’Ajuntament també ha de respondre les al·legacions que ha presentat Espai Gos: “Hem demanat que es tapin les papereres, que hi hagi dues portes d’accés perquè els gossos no coincideixin de cara i més metres d’aigua perquè la zona de bany és molt reduïda “.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *