L’Ajuntament de Carcaixent impulsa una campanya d’identificació i registre d’animals de companyia

L’objectiu de la campanya impulsada per l’Ajuntament de Carcaixent és garantir que tots els animals de companyia estiguin identificats correctament amb un xip i estiguin inscrits en el Registre Municipal d’Animals de Companyia. D’aquesta manera es podrà reduir el nombre d’animals abandonats i maltractats.

Segons les dades compartides per la Fundació Affinity a l’estudi “El Nunca lo Haría”, només el 28% dels gossos i el 4% dels gats recollits per les protectores estaven correctament identificats amb microxip. Unes dades molt negatives, ja que l’ús d’aquest instrument facilita la identificació de les famílies dels animals perduts o abandonats.

Per remeiar aquest problema, l’Ajuntament de Carcaixent (València) ha posat en marxa una campanya de control de la identificació dels animals de companyia. Segons l’ordenança de Protecció Animal, tots els animals de companyia han d’estar identificats amb un xip i han d’estar inscrits en el Registre Municipal d’Animals de Companyia. L’objectiu d’aquesta ordenança és poder treballar de forma eficient en la identificació i control de la població dels animals en el municipi i evitar així l’abandonament i el maltractament animal.

Per recordar i informar sobre la importància de la identificació, des de l’Ajuntament d’aquesta localitat valenciana s’ha editat un vídeo informatiu i uns fullets informatius que s’han repartit a les clíniques i centres veterinaris que han col·laborat amb la campanya. En ells, s’explica detalladament com s’ha de procedir al registre.

Un cop l’animal té el microxip i està identificat en el RIVIA (registre de la Comunitat Valenciana), els usuaris han d’acudir a l’Ajuntament a fer el tràmit, bé de manera telemàtica o presencial i presentar la sol·licitud. Juntament amb el formulari s’haurà d’aportar la cartilla sanitària de l’animal, el número d’identificació del RIVIA i la identificació de la persona propietària.

En el cas que el gos estigui identificat com a gos potencialment perills (GPP), no serà necessari el tràmit, ja que en l’obtenir la llicència municipal per a la tinença, l’animal estarà registrat automàticament. Per sol·licitar-la serà necessari acreditar documentalment els següents requisits: ser major d’edat i no estar incapacitat/ada per a proporcionar les cures necessàries a l’animal, no tenir antecedents penals i un certificat d’aptitud psicològica.

Tal com han explicat des de la Regidoria de Protecció Animal, la finalitat de la campanya és reduir el nombre d’abandonaments de gats i gossos, mitjançant la inspecció per part de la Policia Local, els quals s’encarregaran de controlar el compliment de la normativa reguladora de la identificació dels animals de companyia.

Les irregularitats en el compliment de la normativa (art: 14.1 de la Llei 22/200, de 4 de juliol, de protecció dels animals) i de l’Ordenança Municipal de tinença d’animals seran motiu d’una sanció que pot arribar fins als 600 €. Durant els propers dos mesos s’informarà la població de les possibles sancions per no tenir els animals identificats, sancions que començaran a imposar-se a partir del primer trimestre del 2021.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *