El menyspreu pels llebrers d’un concursant de GH7 li pot costar l’expulsió del programa

“A tu et preocupa el puto gos? Tu ploraries per un llebrer? Si jo atropello un llebrer baixaria del cotxe per veure si m’ha fet alguna cosa . Que li donin pel cul a l’animal! Que es mori!”. Aquest és el comentari que va fer l’Álvaro, un concursant de Gran Hermano 7, el popular programa de Mediaset, quan una companya li va plantejar l’hipotètic cas de trobar un o dos llebrers atropellats a la carretera. Una altra concursant el va rebatre defensant la postura més humanitària de posar en valor els gossos per sobre dels béns materials i de la seva pròpia seguretat però el jove sevillà va continuar amb la mateixa actitud.   

El comentari, com era d’esperar, ha indignat a milers de persones, entre elles Mon García Duran, que ha iniciat una campanya des de Change.org per demanar “la irremeiable expulsió d’aquest senyor per apologia a l’abandonament i omissió d’auxili a un animal moribund”. La campanya va començar fa una setmana i ja ha recollit prop de 150.000 adhesions.       


Com no es cansen de denunciar les entitats proteccionistes com Galgos 112 o Sos Galgos, no tenim constància de la ingent quantitat de llebrers que s’abandonen anualment en acabar la temporada de caça. La fi de molts dels llebrers que no són rescatats, que són la majoria, ha deixat de ser que els pengin d’un arbre, com passava anteriorment, i cada cop es detecten més casos de gossos tirats als pous o tancats en recintes on moren deshidratats i desnodrits. Molts d’ells mai són localitzats. L’abandonament a camp obert en zones que desconeixen també és comú, per això els atropellaments on automobilistes i els mateixos llebrers moren o són ferits de gravetat són una cosa comuna a Extremadura, Andalusia i Castella la Manxa, principalment.

Tot i que ahir durant l’emissió d’un dels programes satèl·lit de Gran Hermano, Jordi González va fer referència a les esgarrifoses declaracions, no se sap amb certesa perquè tot i el clam popular, Mediaset-Endemol no ha procedit encara a l’expulsió d’Álvaro. També grups feministes retreuen els comentaris que l’andalús ha fet sobre les dones.

Aquest dijous, la gala la conduirà Jorge Javier Vázquez. Aquest és un veterà i valent defensor dels animals i especialment dels llebrers. A més d’haver-ne adoptat tres, realitza acollides dels més necessitats i dóna suport de molt diverses maneres a les entitats prollebrers. Es preveu un discurs implacable del mordaç presentador que pot culminar no només amb la sanció al concursant, sinó també amb la canalització de l’enrenou cap a mesures efectives de diagnòstic, combat i solució de la tragèdia quotidiana dels llebrers.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *