Puc deixar el meu gos lligat a la porta d’un supermercat si faig una compra ràpida?

Amb l’entrada en vigor de la Llei de Benestar Animal queda prohibit deixar els gossos sols dins un vehicle o de manera permanent a un balcó, entre altres accions.

Divendres passat 29 de setembre va entrar en vigor la Llei de Benestar Animal de l’estat espanyol. Aquesta llei, que va ser aprovada pel Congrés durant el passat mes de març, comporta nombrosos beneficis per als animals, no obstant això, exclou de la mateixa els gossos de caça, un col·lectiu animal maltractat sistemàticament a Espanya.

La nova llei de protecció animal ha generat nombrosos dubtes sobre alguns dels seus punts i la seva aplicació respectiva. Per aquest motiu, la Policia Nacional ha detallat mitjançant un vídeo què és el que es pot fer i què queda prohibit amb els animals de companyia després de l’entrada en vigor de la llei. Elisa Rebollo, portaveu de la policia, ha estat l’encarregada d’aclarir els dubtes més comuns sobre la nova normativa.

En primer lloc, Elisa Rebollo ha deixat clar que és completament il·legal deixar un animal de companyia lligat a l’entrada d’un establiment, independentment del temps d’espera del gos. De fet, aquesta acció pot suposar una multa de fins a 10.000€ per a la persona encarregada de l’animal.

Una altra acció completament il·legal és deixar sol un gos dins del cotxe, encara que només es tracti d’un moment. La Policia Nacional ha deixat ben clar que està prohibit deixar el gos tancat dins del vehicle o en condicions tèrmiques que posin en perill la seva vida.

Tal com ha explicat Elisa Rebollo, amb l’entrada en vigor de la Llei de Benestar Animal queda prohibit deixar un gos sol a casa durant més de 24 hores consecutives, encara que l’animal disposi d’aigua i menjar. En el cas de la resta danimals de companyia, aquest termini augmenta fins als tres dies.

Una norma que ha aclarit la policia durant aquest vídeo està relacionada amb la pèrdua possible d’un animal. Si un animal de companyia o en captivitat desapareix és obligatori comunicar-ho a les autoritats abans que es compleixin les 48 hores.

Una actuació que també queda prohibida amb la nova Llei és deixar de forma permanent els animals a soterranis, terrasses o balcons, i similars. Segons ha indicat la portaveu de la Policia Nacional, aquesta és una acció greu.

Per acabar, Elisa Rebollo ha aclarit que és completament il·legal i està prohibit l’ús de qualsevol eina que pugui causar lesions a l’animal. Per exemple, no es permet l’ús de collarets elèctrics per educar un gos.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *