Sant Andreu reparteix ampolles de plàstic perquè els amos dels gossos netegin els pipís

El Districte de Sant Andreu ha iniciat una campanya per a la tinença responsable de gossos adreçada específicament als propietaris d’animals de companyia per tal que es facin responsables dels excrements i orins dels seus animals de companyia a la via pública. Així, la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha enviat una carta als 2.947 propietaris de gossos censats que consten al districte, informant-los dels detalls de la campanya.
Els propietaris de gossos poden anar recollir una ampolla d’aigua a Can Portabella. El districte ha informat que també es podrà recollir a altres equipaments municipals del districte fins el dia 30 de setembre, com els centres cívics de Bon Pastor, Baró de Viver, Navas, La Sagrera i Trinitat Vella, a més dels casals de barri de Congrès-Indians. De moment, però, segons ha comprovat Animalados, només se’n poden trobar a Can Portabella.
A la carta, es recorda als propietaris que aquesta ampolla d’aigua plegable i amb un mosquetó per facilitar el transport ha de servir “perquè l´utilitzis per netejar les superfícies on hagi orinat el teu gos” i que està pensada perquè es porti sempre que es treu a passejar l’animal de companyia.
De la mateixa manera, la carta també recorda que en cas d’incompliment, l’Ordenança sobre la protecció, tinença i venda d’animals estableix, en el seu article 23, una sanció de multa de fins a 750€. A banda, no tenir cura que l’animal domèstic no embruti la via pública constitueix també una infracció lleu de l’Ordenança municipal de medi ambient, segons estableix l’article 73.6.
La carta forma part d’una campanya més àmplia amb el lema “Estima la ciutat com estimes el teu gos” que inclou futlletons i cartells distribuïts pels set barris del districte: Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Sant Andreu de Palomar, La Sagrera, El Congrès i els Indians i Navas, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la necessitat de preservar la neteja de la via pública.

Vinagre, milllor que lleixiu

Una ampolla d’aigua sola o amb vinagre o detergent és el complement ideal pels propietaris de gossos. Contràriament al que es pensa el llexiu no ajuda en la tasca de netejar i disuadir dels pixums que tenen un efecte crida. El llexiu desinfecta una vegada netejada la superfície previament i comparteix components amb la precipitació de l’orina. Un remei tan simple i barat com el vinagre comú diluït en sis parts d’aigua dona magnífics resultats després d,una micció permeten que aquell indret s’alliberi de ser un punt calent si ens accepten l’expressió.

Àrees d’Usos Compartits per Gossos i Àrea d’Esbarjo de Gossos

El Districte de Sant Andreu compta amb diverses zones d’usos compartits per a gossos, és a dir, àrees en les quals poden anar els gossos sense lligar en un determinat horari. Aquests espais són els Jardins al voltant de Casa de l’Aigüa i Parc de la Trinitat, voltants de l’esglèsia de Sant Andreu, plaça Islàndia, plaça General Moragues, Parc Pegaso, Canòdrom, La Llosa de Baró de Viver, passatge Posoltega i plaça Robert Gherard.
A banda, està prevista la construcció de l’Àrea d’Esbarjo per a Gossos del districte de Sant Andreu, que s’ubicarà a la part superior del carrer Ciutat d’Asunción i la nova obertura del carrer Tucumán, amb una superfície de 700 m2.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *