El Turó Park, el primer parc de Barcelona sense gossos

L’Ajuntament de Barcelona rehabilitarà el Turó Park i ho farà amb una inversió de 806.000 euros. Quan aquesta zona verda, situada per sobre la plaça de Francesc Macià, obri les seves portes després de la costosa rehabilitació, ja no permetrà l’entrada de gossos. Ni lligats ni sense lligar. Així ho han anunciat el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Daniel Mòdol, i el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno. Les obres començaran al darrer trimestre de l’any.

Tal com passa en molts altres barris de Barcelona, els amos dels gossos d’aquest barri denuncien que tenen molt pocs espais per anar amb el gos. A partir d’ara, en tindran un menys. El petit pipican que hi ha dins del parc seguirà obert mentre durin els treballs de reforma.

Els arguments de l’Ajuntament per prendre una decisió tan dràstica i sense precedents a la ciutat, és que el Turó Park forma part del catàleg urbanístic de la ciutat i no pot continuar patint la degradació a la qual l’ha conduït l’incivisme de moltes persones, entre elles els propietaris dels gossos tot i que el mateix ajuntament explica que no només són ells els que han provocat aquesta degradacó.

El valor històric del recinte aconsella, segons l’Ajuntament, un tracte especial com passa amb quatre parcs més d’elevat valor paisatgístic o botànic. Cap d’ells però es troba en plena ciutat, com passa amb el Turó Park. El pla municipal pretén rehabilitar els jardins que va idear Nicolau Rubió Tudurí els anys 30 del segle passat i rescatar-los de la decadència en què es troben actualment.

Les obres consistiran en el buidatge del llac per impermeabilitzar-lo, la consolidació dels camins de sauló i la renovació del verd: pradera, arbustiva i arbrat, millores del reg i la xarxa freàtica, renovació de jocs infantils, mobiliari urbà i nova senyalització.

Mentre l’Ajuntament prohibeix l’entrada dels gossos en alguns parcs, els amos dels gossos continuen esperant que obrin les grans àrees d’esbarjo que es van prometre durant el passat mandat.

Una de les veïnes que porta els seus dos gossos al Turó Park, Mercè Gumà, ha explicat a Animalados que “no hi ha altres parcs on anar amb els gos” i ha assegurat que “no és cert que el parc estigui en mal estat”. De fet, segons Gumà, “ni tan sols hi ha gent que porti els gossos sense lligar”. Tot i així, aquesta veïna ha explicat que “si hi ha gent incívica, cal sancionar, però no tancar un parc”. Gumà també ha denunciat que no es pot tractar el Turó Park “com si fos el Palau Reial”, on tampoc poden entrar els gossos en considerar-se un espai d’interès. Gumà s’ha preguntat: “Què volem museus o parcs per disfrutar?”.

Els veïns de la zona estan valorant si incrementar les mobilitzacions contra aquesta decisió.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *