Èxit de la primera assemblea de la plataforma Espai Gos BCN

L’entitat s’ha presentat per explicar quines són les seves principals reivindicacions

La plataforma d’amos de gossos de Barcelona, Espai Gos BCN, s’ha presentat aquest dissabte al Guinardó amb la voluntat de donar a conèixer els seus objectius i escoltar quines són les peticions dels ciutadans. A l’assemblea hi han participat prop de 25 persones. A la primera part de la reunió, les impulsores de la plataforma han explicat quines són les seves principals reivindicacions:

1- Entrar a formar part del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals. Aquest és l’òrgan consultiu de l’Ajuntament de Barcelona. Hi ha representats col·lectius animalistes, empresaris del sector, veterinaris, però falten els amos dels gossos.

2- Àrees d’esbarjo dignes a tots els barris.

3- Compartir places i parcs a tots els barris. Permetre que, a part de les àrees d’esbarjo per a gossos, en alguns espais es pugui anar amb el gos durant unes hores al dia. Aquesta mesura no només augmenta els llocs on es pot anar amb el gos si no que, a més, afavoriria la relació entre ciutadans que tenen gossos i els ciutadans sense gossos, una de les obsessions de la plataforma.

Després d’explicar les principals reivindicacions, les portaveus de la plataforma, l’Àngela i la Carola, han demanat als assistents que els ajudin amb la recollida de signatures i que es vagin organitzant als diferents barris per fer una radiografia de quines són les característiques dels actuals espais per a gossos i quines mancances hi troben. També cal detectar quins són els parcs on estaria bé que poguessin seguir anant els gossos.

En acabar l’exposició, s’ha improvisat una mena de debat sobre alguns reptes que hi ha sobre la taula, com per exemple, l’incivisme de les persones que no recullen les defecacions dels seus gossos. En aquest sentit, la Rosa, representant de l’associació Udols, ha explicat que van fer un estudi en un parc de Les Corts observant qui recollia i qui no les defecacions i el resultat va ser que només un 8% es feien els despistats quan els seus gossos defecaven. La resta, el 92%, complien amb la seva obligació. Alguns dels assistents han proposat que cal que els cívics reculli també les defecacions dels gossos que tenen amos incívics, mentre que altres han considerat més just cridar-li l’atenció als amos incívics. També s’ha discutit sobre la necessitat de formar als amos des gossos perquè els puguin ensinistrar o, millor dit, perquè els puguin “entendre”.

Els amos de gossos que han participat a la reunió, provinents del Baix Guinardó, el Clot de la Mel, Gràcia, Nou Barris i Sant Andreu, han quedat emplaçats a fer còrrer la veu, per tal d’anar fent crèixer el gruix de la plataforma.

1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *