Barcelona tindrà una platja per a gossos durant l’estiu

Barcelona tindrà una platja per a gossos aquest estiu! L’Ajuntament de Barcelona habilitarà un espai de 1.200 metres quadrats de la platja de Llevant per a gossos durant aquest estiu 2016. Finalment, mesos de mobilització i conscienciació per part de molts col·lectius, d’entre ells Tincungos, ha donat els seus fruits. La normativa només autoritzava la presència de gossos a la platja fora de la temporada de bany. Concretament hi tenien l’accés prohibit durant la setmana santa, així com tots els caps de setmana d’abril fins a l’octubre i qualsevol dia des de l’1 de juny fins el 16 de setembre.

L’anunci ha arribat de la pròpia tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, durant la presentació de l’estat en què es troba el desplegament de la polèmica Ordenança de Protecció i Tinença d’Animals. En aquesta ordenança, aprovada el 2014 pel govern convergent de Xavier Trias, s’obliga a portar els gossos lligats pel carrer, un punt que no s’ha aplicat perquè abans calia habilitar àrees d’esbarjo a tots els districtes.

Actualment a Barcelona hi ha 107 espais per a gossos, que sumen gairebé 33.000 metres quadrats. S’ha de tenir present que l’ordenança preveu que cada districte tingui una zona de més de 700 metres quadrats, cosa que la ciutat està lluny de complir. Per ara les zones”prioritàries” de nova creació seran al parc de la Barceloneta, Letamendi, Priorat, Jardins de Bacardí, avinguda Vallcarca, Coll i Alentorn, Via Favència, Ferran Junoy i parc de Sant Martí. En aquest sentit, s’ha creat la plataforma Espai Gos Barcelona, que vol ser un interlocutor directe amb l’Ajuntament i reclama més i millors espais per a gossos a la ciutat.

Més informació i guia completa de platges per anar amb gossos

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *