La platja de gossos ja és patrimoni de Barcelona

La platja de gossos de Barcelona ja no és una prova pilot: és patrimoni de la ciutat. La valoració que l’Ajuntament de Barcelona ha fet dels 90 dies de platja per a gossos és molt bona, de manera que proposarà a la resta de formacions de l’Ajuntament que l’experiència continuï. Res fa pensar, tenint tots els informes favorables, que la proposta no tiri endavant.

Aquest espai, que va rebre més de 13.000 gossos des del passat 19 de juliol fins el 25 de setembre, ocupa 1.250 metres quadrats de la platja de Llevant (la que limita amb l’esplanada del Fòrum). Tots els controls que s’han fet des de l’Agència de Salut Pública han estat positiu, tret d’algunes petites alteracions que s’han detectat a la sorra, segons reconeix el comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona, Frederic Ximeno. Tot i així, es tracta d’unes alteracions “assumibles”, segons Ximeno.   

En total s’han realitzat prop de 300 controls entre la sorra i l’aigua i les conclusions són que l’aigua ni tan sols ha notat la presència de gossos i que, pel que fa la sorra, només s’ha detectat alguna modificació dins de l’espai on juguen els gossos. Sigui com sigui, es tracta d’alteracions molt lleus, fàcils de solucionar, segons fonts municipals. Els controls a la platja del costat, fora del tancat, demostren que no hi ha cap alteració. Aquesta dada és fonamental perquè desmunta l’argument dels principals opositors del projecte que temien que la presència de gossos en un racó de la platja pogués afectar tota la sorra.

L’Ajuntament no es planteja obrir ara un ou espai als gossos en una altra platja, però no descarta ampliar l’actual, tal com demanen diferents entitats. A Catalunya hi ha moltes altres platges on també es pot anar amb el gos.

L’èxit de la prova pilot demostra una vegada més, que les pors que es generen cada cop que els gossos guanyen un espai, són infundades. El mateix va passar en el cas del metro: l’Ajuntament no va permetre que els gossos poguessin fer servir el metro fins al cap de molts anys d’insistència i, la realitat, va demostrar que no passava res. Els gossos i els viatgers del metro conviuen sense problema, de la mateixa manera que els banyistes conviuen amb el millor amic de l’home a la platja de Llevant.  

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *