Una àrea d’esbarjo de Barcelona on els gossos poden gaudir d’un entorn segur i equipat

Els gossos poden gaudir i desfogar-se en un entorn segur i ben equipat a l’àrea d’esbarjo de Can Dragó.

Són les 10h del matí, el Bruc empeny la Mari, la seva mestressa, delerós d’entrar a jugar a l’àrea d’esbarjo de Can Dragó. Ella li diu que entri amb calma, que a l’espai hi ha més gossos, però la realitat és que no hi ha cap problema perquè l’accés de doble porta permet que la Lluna, una altra gossa, surti gairebé al mateix temps.

A aquesta àrea d’esbarjo els gossos grans tenen molt espai i els petits no tenen risc d’escapar. Les tanques de color alumini són de metall sòlid i segures. Fan 1’5m d’alçada i entre barra i barra no hi ha espai per marxar. El tancat perimetral està fixat a una estructura de formigó que fa estable el metall i impedeix la tasca dels gossos que fan túnels a altres àrees d’esbarjo.

Gairebé tots els gossos es saluden. La relació entre els amos és diferent. Es poden observar homes de  mitjana edat, senyores coetànies i algun jove. Al fons, qui no té pressa, roman assegut als bancs. Més a prop de la porta, es troben les persones que, probablement,  marxaran aviat.

A l’interior de l’àrea trobem arbres protegits amb tanques de fusta. Menys sòlides que el tancat perimetral, però més segures per si hi ha alguna derrapada que acaba en impacte. El joc de fer i amargar és el que guanya la partida. Els gossos joves i brillants fan la seva pròpia i particular exhibició, dibuixant cercles infinits, diagonals i driblings.

La major part del terra és tou, els gossos ni rellisquen ni es fan mal als coixinets. Molta gent se’ls mira i alguns inclús somriuen. Diversos galgos gaudeixen d’aquesta àrea, ja que els permet activar les cames… fins on pot arribar un equipament en una gran ciutat. Hi ha gossos d’edat més avançada que fan veure que controlen la zona i gaudeixen d’un dia assolellat.

Alhora, uns nois parlen de veure’s més tard i uns senyors grans comparteixen que fa dies que no veuen al Canelo, un pelut habitual d’aquesta àrea. Alguns gossos borden per estimular el joc i de vegades tenen sort. En definitiva, una ciutat amb controvertides limitacions pel gos urbà aconsegueix trobar en aquest espai un oasi a imitar.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *