Mor un cavall a Gran Canària després d’estar tres setmanes sense menjar ni beure aigua

La Guàrdia Civil va trobar una finca amb un cavall, una egua i un gos en un estat de salut lamentable, havent de ser finalment el cavall sacrificat en trobar-se patint i en un estat irrecuperable.

Enèssim cas de maltractament animal denunciat per la Guàrdia Civil des de començament d’any. En aquesta ocasió, els agents van trobar en una finca del municipi d’Arucas (Gran Canària) dos èquids i un gos en un estat de primesa alarmant, un d’ells estirat a terra sense poder aixecar-se, motiu pel qual va haver de ser sacrificat posteriorment a causa de la seva feblesa extrema i irreversible.

L’actuació de la Guàrdia Civil es va iniciar quan els agents van rebre un avís d’uns veïns alertant de la situació en què es trobaven els animals de la finca de la ciutat d’Arucas. Així, els guàrdies es van desplaçar fins al lloc en qüestió, on van poder comprovar que, efectivament, els animals es trobaven en molt males condicions.

Després de confirmar el mal estat dels animals, dues veterinàries de l’Ajuntament d’Arucas i de l’Hospital Clínic Veterinari de la Universitat de Las Palmas de Gan Canària van fer un examen veterinari in situ als dos cavalls de la finca.

Els cavalls presentaven un mal estat de carns, dèficit de greixos i severa atròfia muscular

El resultat de l’anàlisi va determinar que el problema era la manca d’alimentació i cures mínimes necessàries dels cavalls, presentant els dos èquids un mal estat de carns, així com dèficit de greixos i atròfia muscular severa.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, la finca en què es trobaven els animals no tenia un lloc on es poguessin protegir de les inclemències meteorològiques. A més, els èquids es trobaven envoltats per una gran quantitat d’escombraries. Finalment, el cavall que estava en pitjors circumstàncies va haver de ser sacrificat a causa de la seva extrema debilitat.

Per poder salvaguardar la integritat de l’egua viva i d’un gos en bon estat, però sense documentació que també era a la finca, van ser retirats quedant en dipòsit temporal de l’Ajuntament d’Arucas.

Els animals portaven tres setmanes sense menjar ni beure aigua

La investigació va permetre descobrir que el responsable dels dos cavalls solia acudir un cop a la setmana a atendre’ls i alimentar-los, però que feia tres setmanes que no es presentava a la finca. Així mateix, els agents van esbrinar que cap dels dos cavalls no es trobava a nom del presumpte responsable dels animals, i cada cavall constava a nom d’una persona diferent.

Localitzades aquestes persones, propietàries legals segons la base de dades en què es registra la propietat dels animals domèstics, totes dues van comunicar que van vendre els animals feia molts anys, però que no van fer el canvi de titularitat obligatori per llei. Per aquest motiu es van investigar en total cinc persones.

Finalment, la Guàrdia Civil va detenir el propietari de la finca i responsable d’aquests animals per un presumpte delicte contra el benestar dels animals. Les diligències van ser lliurades al Jutjat d’Instrucció d’Arucas i de la Fiscalia de Medi Ambient de Las Palmas.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *