Els treballadors del CAACB signen un acord i posen fi a 59 dies de vaga indefinida

L’Ajuntament de Barcelona s’hauria compromès a contractar passejadors de gossos per millorar les condicions de vida dels animals.

Victòria de la classe treballadora. Després de 59 dies de vaga indefinida, els treballadors del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) han signat un acord amb l’empresa multiserveis CMS i l’Ajuntament de Barcelona per millorar les seves condicions laborals.

“Després de 59 dies de lluita, alegries, tristeses, decepcions i molta paciència, avui, per fi, podem dir alt i clar que hem signat un acord”, han comunicat els treballadors de la gossera de Barcelona a través de les seves xarxes socials. “Hem aconseguit millorar les nostres condicions laborals i un compromís que farà que la vida dels animals del centre d’acollida millori a través de la contractació de passejadors de gossos”, han afegit.

Segons indica el sindicat de treballadors i treballadores CGT Barcelona, els empleats del CAACB haurien signat un acord amb l’empresa CMS i l’Ajuntament de Barcelona amb el compromís de “millorar la seguretat del centre per persones i animals, una pujada salarial del 40% i millores en el calendari i jornada laboral”.

Els treballadors del centre d’acollida estan molt satisfets amb l’acord aconseguit, però recorden que “el camí ha estat molt dur”. A més, asseguren que “continuaran treballant per millorar la vida de tots els animals del CAACB, ja que som l’única família que tenen”.

L’Amanda, una de les treballadores més actives durant la vaga, ha expressat la seva felicitat per la victòria obtinguda a través del seu compte d’Instagram: “59 dies de calvari que arriben al seu fi. No puc estar més feliç, sobretot pel compromís de millorar la qualitat de vida dels nostres animals, amb ells fins a la fi del món. Gràcies a totes i cadascuna de les persones que heu donat suport a la lluita. Això no acaba aquí, continuarem lluitant per millorar dia a dia”.

Una victòria obrera que no pot amagar la realitat d’un centre d’acollida d’animals a la deriva

La fi de la vaga de treballadors del CAACB és una bona notícia pel que fa a les condicions laborals dels empleats i, també, és una novetat positiva pel benestar dels animals del centre. Ara bé, aquesta victòria obrera no pot amagar la trista realitat que viu una gossera municipal on, segons denuncien algunes entitats de defensa i protecció dels animals “gossos i gats viuen amuntegats i en condicions extremes”.

Recordem que al mes de desembre, les entitats animalistes van redactar una Carta Oberta dirigida a l’Ajuntament de Barcelona on expressaven el seu malestar per la situació actual del CAACB, demanant la destitució de la seva actual responsable i proposant mesures per millorar les condicions de vida d’uns animals que estan sent “víctimes d’experiències negatives que estan afectant la seva salut física i emocional”.

Les associacions de protecció animal desitgen que l’Ajuntament compleixi el seu compromís de contractar passejadors pels gossos del centre d’acollida i que, d’una vegada per sempre, el CAACB tingui un enfocament integral en el benestar animal i els drets dels animals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *