Santa Marta de Tormes, excrementos, detectives, tenencia responsable

Santa Marta de Tormes contracta a dos detectius per sancionar els veïns que no recullen els excrements dels seus gossos

L’Ajuntament de Santa Marta de Tormes ha contractat dos detectius privats per sancionar aquelles persones que no recullen els excrements dels seus gossos.

L’Ajuntament de Santa Marta de Tormes es posa seriós. El consistori d’aquest municipi de Salamanca està cansat de la irresponsabilitat de molts ciutadans que no recullen els excrements dels seus gossos. Per posar fi a aquesta situació, l’ajuntament ha decidit contractar els serveis de dos detectius privats perquè investiguin i identifiquin a aquelles persones que no compleixen amb una dels punts principals de la tinença responsable dels animals de companyia.

En declaracions per a Europa Press, Jorge Olive, regidor de Santa Marta, ha explicat així la decisió presa pel consistori: “Creiem que és una bona idea contractar dues persones perquè realitzin un seguiment a les persones que mantinguin aquestes actituds incíviques i per aconseguir que cessin en aquesta mala pràctica. Volem convertir-nos en un municipi lliure d’aquest tipus d’inconvenients “.

La pàgina web de l’Ajuntament de Santa Marta de Tormes detalla que “els dos detectius hauran de recopilar informació i proves en zones amb més afluència canina, identificant a l’animal interactuant amb el veí. Així, un cop l’operatiu hagi finalitzat, es mostraran les proves als veïns que hagin incomplert l’ordenança, indicant les dades perquè puguin ser reconeguts i posteriorment sancionats “.

L’Ajuntament de Santa Marta de Tormes compta amb una ordenança municipal que estipula que les persones que passegin els seus gossos: “hauran d’impedir que els gossos dipositin els seus excrements a les voreres, carrers, passejos, jardins i en qualsevol lloc dedicat al trànsit dels vianants, sent així responsables si es produeix el fet d’introduir-los de manera higiènicament acceptable a les bosses de plàstic i dipositar-los posteriorment en els contenidors de residus sòlids i papereres “.

Aquest operatiu impulsat pel consistori de Santa Marta de Tormes comptarà amb un pressupost de 3.025 euros i estarà en marxa durant tot el mes de febrer. Esperem que la iniciativa charra serveixi per millorar el civisme i la tinença del municipi.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *