Un autobús amb la imatge de Pedro Sánchez i un llebrer penjat recorrerà els carrers de Madrid contra l’esmena del PSOE

Més de cent entitats animalistes es mobilitzen amb un autobús retolat contra l’esmena del PSOE a la Llei de protecció animal.

El passat mes d’agost, el Consell de ministres va aprovar mitjançant un acord entre els dos socis de govern (PSOE i Podemos) la nova Llei de Protecció Animal. No obstant això, durant aquest mes de setembre, el partit socialista traïa el seu soci de govern presentant una esmena en què exclou els gossos de caça d’aquesta llei.

Aquesta esmena ha causat un enorme enuig dins del sector animalista, ja que un gran nombre dels gossos abandonats que recullen les protectores procedeixen justament dels caçadors. Són constants els casos en què les associacions de defensa animal atenen llebrers penjats, rehales desnodrides, gossos de caça enverinats, i tota mena de crueltats realitzades pels caçadors amb els seus gossos quan ja no els resulten útils.

«Amb aquesta esmena, el govern exclou els gossos més maltractats»

“Amb aquesta esmena, el PSOE no només traeix el seu soci i els animals, sinó la societat sencera que feia anys que esperàvem això. Exclou justament els gossos més maltractats. No ens quedarem de braços plegats veient com el PSOE cedeix a les peticions del lobby de la caça”, declara amb contundència Carmen Patricia Almonacid, de la Plataforma La Tortura No És Cultura.

Davant d’aquesta situació, més de cent entitats han decidit mobilitzar-se, a partir d’avui dimarts 27 de setembre, amb un autobús retolat que recorrerà els carrers de Madrid per denunciar l’esmena amb què el PSOE pretén excloure de l’àmbit de la futura Llei de Protecció Animal als gossos usats per caçar.

L’autobús, que recorrerà durant diversos dies els carrers de la capital, està retolat amb el color vermell i s’hi veu la imatge del president del govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, així com el d’un llebrer amb el coll envoltat per una soga, amb el lema #MismosPerrosMismaLey i l’exigència clara: “No a l’esmena del PSOE que exclou els gossos de caça de la Llei de Protecció Animal”.

Es tracta d’una iniciativa contundent i original per part d’unes entitats animalistes que no aguanten més els vaivés i mentides del govern espanyol. Mentre les protectores es desviuen amb gairebé fons i un sacrifici personal sense límits per rescatar, facilitar tractament veterinari, recuperar i buscar adopció per a aquests animals, el PSOE pretén donar via lliure als caçadors per continuar fent amb els seus gossos el que vulguin.

«El 13,4% dels gossos abandonats el 2021 van ser amb motiu de la fi de la temporada de caça»

Gema García, presidenta de la Plataforma No a la caça (NaC) assenyala: “Per experiència sabem que un gran nombre de gossos abandonats procedeixen del sector de la caça”. García es basa en l’Estudi sobre Abandó de la Fundació Affinity, que indica que el 2021 es van abandonar 167.656 gossos a Espanya, dels quals el 13,4% (38.264 gossos) es van abandonar amb motiu de la fi de la temporada de caça (entre gener i febrer).

Moviment sense precedents al sector animalista

La presència de l’autobús a la capital d’Espanya és una de les accions conjuntes que les entitats de protecció animal estan organitzant en temps rècord per exigir al PSOE que retiri aquesta esmena anunciada pel portaveu, Patxi López, durant la tramitació al Parlament del projecte de Llei de Protecció, Drets i Benestar dels Animals.

També s’estan remetent escrits a Sánchez i als seus ministres, al PSOE i als seus diputats, s’estan mantenint reunions amb els grups parlamentaris, s’estan desenvolupant diverses accions a Twitter i altres xarxes socials, i el passat dissabte 24 de setembre una manifestació multitudinària va exigir la retirada d’aquesta esmena.

A més, divendres que ve 30 de setembre les associacions de defensa animal convoquen a una concentració a les 14.30 hores a les portes del Congrés dels Diputats coincidint amb una jornada de l’Associació Parlamentària en Defensa dels Drets dels Animals (APPDA) per analitzar aquesta futura Llei. El color vermell i la imatge de llebrers penjats tornarà a omplir la plaça davant de la Porta dels Lleons.

Recordem que ja s’han fet algunes mobilitzacions en contra de l’esmena presentada pel PSOE. El passat dissabte 24 de setembre, milers d’activistes es van fer fora al carrer al crit de “traïdor” i demanant al PSOE que rectifiqui la seva decisió. A més, ahir dilluns 26, van ser les xarxes les que es van omplir de reclamacions al Partit Socialista perquè en retiri l’esmena. La convocatòria del sector animalista que demanava publicar a Twitter a partir de les 18h amb l’etiqueta #PSOENiUnSoloPerroAtras va tenir un èxit immediat aconseguint en pocs minuts les primeres posicions de les tendències per a Espanya en aquesta xarxa social.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *