L’Ajuntament obre una nova Àrea d’Esbarjo per a gossos al Parc de l’Estació del Nord

La nova àrea per a gossos de l’Eixample arriba acompanyada d’una campanya de sensibilització per garantir la convivència i el civisme entre usuaris.

L’Ajuntament de Barcelona ha obert la nova Àrea d’Esbarjo de Gossos (AEG) del Parc de l’Estació del Nord, la més gran del districte de l’Eixample i una de les més grans de la ciutat. Aprofitant la inauguració d’aquest nou espai, el consistori ha previst una campanya informativa i de sensibilització per recordar l’actitud que cal tenir a la resta del Parc.

Amb aquesta nova gran àrea d’esbarjo, els gossos podran córrer sense anar lligats per prop de més de 1.400 metres quadrats. Segons l’ajuntament, aquesta superfície tant important d’ús exclusiu per a gossos ha de permetre garantir la convivència entre totes les persones usuàries del Parc. L’objectiu és deixar enrere les diferències i conflictes generats en el passat entre veïns i tenidors de gossos per la presència d’animals sense lligar a tot el parc.

La nova àrea d’esbarjo, que queda integrada com un element més del paisatge, inclou un abeurador d’aigua potable, bancs i papereres. A més, s’ha substituït l’enllumenat existent i el mur de formigó que hi havia per una tanca metàl·lica, així, es millora la visibilitat entre el parc i el carrer, on s’ha obert una nova entrada al parc. Aquesta actuació ha suposat una inversió d’1,1 M d’euros.

A més, s’han disposat els bancs de formigó en sintonia amb les formes curvilínies dels parterres verds, que ocuparan aproximadament un 40% de la superfície total. La resta del paviment consta preferentment amb materials orgànics de sauló. A l’interior de l’àrea de gossos, hi ha un gran espai amb sorra garbellada per al joc dels animals i abeurador d’aigua potable. La presència de la vegetació s’ha potenciat  amb la plantació de noves espècies arbustives.

L’Ajuntament de Barcelona vol garantir la convivència i el civisme

La campanya informativa i de sensibilització presentada per l’Ajuntament de Barcelona pretén recordar als responsables de gossos que dins el parc cal anar amb els gossos lligats per tal d’exercir-ne una tinença responsable i cívica. La campanya inclourà nova senyalització dins el Parc de l’Estació del Nord i als diferents accessos, així com indicacions sobre la ubicació de la nova àrea per a gossos.

Un dispositiu d’agents informatius acompanyarà l’entrada en funcionament de la nova àrea durant unes setmanes. En concret, hi intervé l’equip de Servei de Gestió de Conflictes (SGC) a l’espai públic, i també hi participaran agents cívics, agents de convivència i informadors contractats pel districte de l’Eixample, així com la Guàrdia Urbana, que col·laborarà activament en aquestes  tasques informatives.

Finalment, s’iniciarà una campanya més de control per assegurar que es compleix la normativa sobre la conducció de gossos dins del parc. La infracció que suposa conduir els gossos sense corretja als parcs urbans o permetre que entrin en superfícies enjardinades comporta una sanció de fins a 300€, segons l’ordenança municipal.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *