Un empleat del Metro de Màlaga prohibeix l’accés a una dona que anava amb la seva gossa

Els ciutadans amb animals de companyia de Màlaga mostren el seu malestar després que el passat 27 d’agost un empleat del metro de la ciutat andalusa no permetés l’accés a una dona amb el seu gos tot i que aquests complien amb tots els requisits propis de l’ordenança.

Sofia Tkach va ser la víctima d’aquest desafortunat episodi. Sofia és una dona russa resident a Espanya des de fa més de vint anys. Directora de la Televisió SV Màlaga, blogger i youtuber amb més de 100 mil seguidors a les xarxes socials. Ciutadana de Màlaga animalista i reportera a la televisió en notícies del món animal.

Sofia ens explica com van succeir els fets al metro de Màlaga: “Anava amb la nostra sheltie, anomenada Boni Gilda, com a convidats per inaugurar una botiga nova d’aliments canins quan un empleat del metro no ens va deixar entrar. Complíem tots els requisits que s’exposen en l’ordenança però el noi ens va prohibir l’accés “.

L’Àrea de Sostenibilitat Mediambiental de l’Ajuntament de Màlaga va modificar el 2016 la seva ordenança de “Tinença d’Animals de Companyia i Animals Potencialment Perillosos” per incloure nous projectes que beneficiarien als ciutadans i les seves mascotes, entre ells la seva inclusió en el transport públic de la ciutat malaguenya.

Així, la nova ordenança especifica que es permet l’accés al metro amb petits animals domèstics (gossos, gats, ocells, rosegadors, etc.) sempre que vagin transportats en receptacles idonis i no resultin perillosos ni molestos per la seva forma, volum, soroll i olor per a la resta dels usuaris. A més, concreta que el mateix personal del Metro de Màlaga serà qui valori, segons el seu prudencial criteri, el perill o molèstia que suposi en cada cas l’animal o el seu receptacle de transport complint sempre amb les següents indicacions:

-El pes de l’animal serà de 10 kg com a màxim.

-Queda prohibit l’accés d’animals considerats exòtics (rèptils, aranyes, insectes, etc.).

-Queda prohibit l’accés de gossos de raça potencialment perillosa.

-La persona que acompanyi l’animal serà l’única responsable del dany que pugui produir-se a conseqüència del comportament animal.

-S’admetrà un sol animal per viatger, no podent ocupar seient.

-Metro de Màlaga es reserva la possibilitat de limitar l’admissió d’animals domèstics en moments de gran aglomeració de persones (esdeveniments esportius, festes, serveis especials, etc.).

Sofia ens comenta que ella complia absolutament amb tots els requisits que exigeix ​​l’ordenança del Metro de Màlaga: “Boni Gilda pesa menys de 5 kg i mesura uns 30 cm de grandària, anava dins d’un transportí de qualitat màxima especial per a viatges per la ciutat , un mitjà de transport per a gossos petits. A més portava el passaport i la documentació pertinent. Fins i tot abans de sortir de casa vaig mirar la pàgina web del Metro de Màlaga per assegurar-me que complia amb tots els requisits “.

A més, la youtuber animalista assenyala la mala actitud que va rebre per part de l’empleat del transport públic de Màlaga: “Li vaig dir que complia amb totes les condicions de l’ordenança i no em va fer cas. Em va dir que el gos no anava a entrar i que si no m’agradava que posés una reclamació al Metro, sense donar-nos una explicació ni cap motiu pel qual la gossa no podia entrar “.

Des del Metro de Màlaga es defensen fent referència a un dels punts de la “Tinença d’Animals de Companyia i Animals Potencialment Perillosos” en què es recull que: “Qualsevol empleat del transport públic de Màlaga pot prohibir l’entrada a qualsevol persona amb animal de companyia si considera, sota el seu criteri, que l’animal pot causar alguna molèstia a la resta dels usuaris o no compleix amb els requisits exposats en l’ordenança “.

L’episodi viscut per Sofia Tkach al Metro de Màlaga és una situació que s’ha repetit en més d’un usuari malagueny que tot i complir amb la normativa vigent d’animals de companyia al metro han vist vetada la seva entrada. Sofia llança un missatge davant aquesta situació: “Els ciutadans amb gos de Màlaga han de saber que les normes establertes a la web oficial del Metro no són veritat. No deixen entrar a gossos encara que compleixis els requisits. Els amants dels animals de la ciutat hem de fer saber aquesta situació i compartir el missatge “.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *