La platja de gossos de Llevant amplia la seva capacitat per aquest estiu

L’àrea de gossos de la platja de Llevant funcionarà del 27 de maig a l’11 de setembre.

Els gossos de Barcelona estan d’enhorabona. Un any més la platja de Llevant disposarà al seu extrem nord d’un espai d’esbarjo caní que estarà en funcionament durant tota la temporada alta, del 27 de maig al 11 de setembre.

L’espai caní, que es troba delimitat de la resta de la platja mitjançant una tanca, disposa aquest any de 1.500 m2, un 20% més que l’any passat. L’àrea de gossos de Llevant tindrà capacitat per a un total de 120 gossos. El grau d’ocupació de l’espai es podrà consultar a la web de banys i platges de l’Ajuntament de Barcelona.

A l’entrada de la platja de Llevant es manté un any més el Servei d’informació ambiental que funcionarà de 10:30h a 19:30h. A més d’explicar el funcionament de l’espai, en aquest punt es realitza el control de xip dels animals com a requisit indispensable per poder-hi accedir. Segons l’Ajuntament de Barcelona, tot el mobiliari de la zona de gossos està adaptat adequadament a les necessitats dels animals.

En la zona de la platja de gossos de Llevant es porta a cap un servei de neteja manual matí i tarda a les passeres de fusta, a l’espigó i a la zona d’accés i aparcament. Durant la nit es realitza una neteja mecànica amb tractor a una profunditat de 8 cm per contribuir a un major airejat de la sorra. Durant la temporada d’estiu 2022 van visitar la zona d’esbarjo caní un total de 13.728 gossos, dels quals aproximadament el 70% provenien de la ciutat de Barcelona.

Benestar Animal promou el lleure dels gossos pigall a la platja de Llevant

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Departament de Benestar Animal i de la Direcció del Servei de Platges, ha arribat a un acord amb l’Associació d’Usuaris de Gossos Pigall de Catalunya per posar a disposició de l’entitat la platja de gossos de Llevant i reservar-les unes hores per a ells.

Els gossos pigall, més enllà de la imprescindible tasca de suport que fan dels seus tenidors, també necessiten el seu esbarjo i gaudir fent de gos. Per aquest motiu, s’ha acordar que aquest estiu de 2023 se’ls reservarà l’ús de la platja tres dies en uns horaris establerts: el dissabte 17 de juny, el diumenge 9 de juliol i el dissabte 5 d’agost de 8:30h a 10:30h.

Els gossos del CAACB visitaran les piscines de Can Jané

Els gossos del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) també tindran el seu moment d’esbarjo durant aquest estiu. L’Ajuntament de Barcelona ha organitzat una sortida perquè aquests animals passin el dia a les piscines per a gossos del recinte de Can Jané, situat a La Roca del Vallès.

Els voluntaris del CAACB aniran a aquestes piscines el pròxim 14 de juny amb 10 gossets al matí i 10 més a la tarda. Es tracta d’una experiència que fa anys que es fa i que se suma a les sortides a la platja de gossos de Llevant.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *