Pamplona habilita un nou recinte per a gats amb malalties infeccioses i amb difícil adopció

El nou pavelló del Centre d’Atenció a Animals de Pamplona té capacitat per a 20 gats. Actualment, són 10 els felins que ja resideixen en aquest espai.

Pamplona fa un nou pas en el seu objectiu de ser una ciutat petfriendly. El Centre d’Atenció a Animals de l’Ajuntament estrena un nou recinte per a gats. Aquest espai acollirà felins amb malalties infeccioses, que han d’estar aïllats, i també aquells amb difícil adopció.

El nou pavelló per a gats del Centre d’Atenció a Animals de Pamplona estarà dotat d’una zona enjardinada diferenciada de la resta per atendre les necessitats d’aquests animals. Per les seves circumstàncies especials, els felins que es trobin en aquest nou espai realitzaran estades de llarga durada o fins i tot es quedaran definitivament al centre davant de la impossibilitat de trobar-los una nova família.

El nou espai compta amb 20 metres quadrats interiors i 20 metres més d’esbarjo exterior. El pavelló es divideix en dos recintes diferenciats i separats físicament entre ells. D’una banda, un primer espai de 15 metres quadrats per a animals amb malalties infeccioses, que no poden estar en contacte amb altres animals. D’altra banda, 25 metres quadrats reservats per als felins que, per motius diversos, no són adoptables. En total, el nou espai té capacitat per a 20 gats: 15 de difícil adopció i 5 amb malalties infeccioses.

Centre d’Atenció a Animals de Pamplona/Ajuntament de Pamplona

Deu gats ja gaudeixen d’aquest nou espai felí

Actualment, el nou pavelló estrenat pel Centre d’Atenció a Animals ja compta amb un total de deu gats. A la zona de malalties infeccioses hi ha ‘Messi’, un gat molt sociable que va aparèixer, probablement abandonat, en una zona poligonal. A les proves que se li van fer en recollir-lo es va descobrir que era positiu al virus de leucèmia felina, per la qual cosa ha de romandre aïllat de la resta d’individus i només podrà ser adoptat per una família que no tingui més animals.

A l’altre recinte ja hi ha un total de nou gats, que procedeixen d’un decomís de 60 felins trobats en un cas d’una persona amb síndrome de Noè. La majoria d’aquests animals es van donar en acollida o adopció, però aquests nou gats fa més de quatre anys que són al centre i, lamentablement, ja no són adoptables a causa dels seus problemes de socialització.

Una reforma realitzada pel personal del centre

El nou espai felí del Centre d’Atenció a Animals de l’Ajuntament de Pamplona ha estat condicionat completament per part del personal del centre. Aquestes persones s’han encarregat de folrar l’exterior del mòdul de fusta, instal·lar jardineres i flors decoratives, així com dissenyar i construir el mobiliari nou de fusta a partir d’elements reciclats. També han canviat la gespa artificial i han creat noves zones de descans i lleure.

Davant la impossibilitat d’adopció d’alguns d’aquests animals, el centre municipal ha intentat oferir-los una qualitat de vida digna i feliç, una acció que aplaudim des d’Animalados. La creació d’aquest espai s’uneix a altres actuacions realitzades els darrers mesos al centre, com els pintats de les gàbies per a gossos. A més, es preveu treballar en les properes setmanes a la zona enjardinada, condicionant la zona veure’t i les bardisses del recinte.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *