La Guàrdia Civil desmantella una gossera clandestina i rescata un centenar de gossos

Els agents del Seprona de Madrid han intervingut cent gossos d’una gossera il·legal situada al municipi de Parla. El propietari ha estat detingut per un presumpte delicte de maltractament animal.

Els agents del Seprona de Madrid en col·laboració amb la Direcció General de Drets dels Animals i amb personal de la Regidoria de Benestar animal de l’Ajuntament de Parla han procedit a la intervenció d’un total de 100 gossos d’una gossera clandestina situada a la localitat madrilenya de Parla. L’acció està emmarcada dins d’una campanya que pretén prevenir el furtivisme de caça amb llebrer i el maltractament animal.

L’operatiu té el seu origen en unes informacions que es van rebre en el Servei de Protecció de la Natura, que el passat 18 de novembre ja va realitzar una inspecció en coordinació amb tècnics municipals de l’Ajuntament de Parla, on es van detectar algunes irregularitats.

Després de comprovar les autoritzacions perceptives que havia de tenir el lloc, es va comprovar que el centre no tenia les mateixes, de manera que el dia 20 de desembre es va realitzar conjuntament amb tècnics veterinaris de la Direcció General de Drets dels Animals del Ministeri d’Afers Socials i Agenda 2030, i agents de la policia local de Parla una inspecció més exhaustiva al centre.

Els primers informes veterinaris van determinar que alguns dels gossos allotjats en aquesta gossera clandestina patien malalties tals com dermatitis humida, malalties periodontals greus, otitis i presència de paràsits interns i externs, ocasionant als animals a un dolor, patiment i estrès greus i inútils.

A més, aquests informes certificaven que cinc cadells havien mort a causa de les malalties referides i de l’absència de cures veterinàries, pel que s’ha detingut el propietari de centre per un presumpte delicte de maltractament animal en comissió per omissió. Entre els animals intervinguts es troben gossos de raça llebrer i podenc.

L’Ajuntament de Parla ha realitzat un comunicat a través de les seves xarxes socials després de l’alliberament dels gossos de la gossera il·legal: “La nostra felicitació a la Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament per la seva col·laboració amb el Seprona de la Guàrdia Civil i amb Direcció General de Drets dels Animals de Govern, ajudant a alliberar a cent gossos d’una gossera clandestina”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *