La Tortura No Es Cultura

Les associacions de defensa animal feliciten Movistar pel tancament del Canal Toros

La plataforma La Tortura No És Cultura considera que la decisió de l’operadora és d’acord amb “els valors ètics de la societat en què vivim”.

Bones notícies per als defensors dels animals. Movistar ha pres la decisió de tancar el Canal Toros, sense marxa enrere, després que les empreses de Las Ventas, Plaza 1, i la Maestranza, Pagés, hagin aconseguit sengles acords per emetre aquests espectacles amb la nova plataforma OneToro, encara en vies de desenvolupament.

La Plataforma la Tortura No És Cultura (LTNEC) ha felicitat Movistar per aquesta decisió: “Avui dia resulta totalment injustificable continuar maltractant animals com a forma d’espectacle públic. Independentment de les raons que li hagin portat a això, com a espanyols ens sentim molt orgullosos que Movistar hagi fet per fi un pas cap a la modernitat i els valors ètics de la societat en què vivim.”

La plataforma espera que la informació que al seu dia va enviar a Movistar també hagi influït en la decisió de l’operadora. El maig del 2020, LTNEC va dirigir una carta al president de Telefónica, Jose M.ª Álvarez-Pallete i al president de Movistar Plus, Sergio Oslé, en què els demanava que no retransmetessin corregudes a porta tancada al seu canal Toro TV i ho tanquessin definitivament. Aquest escrit va ser secundat per més de 850 organitzacions de tot el món en què la teleoperadora espanyola funciona amb la marca Movistar, Vivo i O2.

A més, també ha tingut influència la determinant participació d’organitzacions d’Europa i Llatinoamèrica unides en el que van anomenar la “Marea Antitaurina” van llançar una campanya internacional a Twitter amb el hashtag #MovistarNoMasToros que va fallar ser tendència mundial i el hashtag més tuitejat a Espanya durant aquest mes de maig. Durant aquells dies, milers de persones van trucar a Movistar demanant que tanquessin el Canal Toros i informant que donarien de baixa la seva subscripció si no era el cas.

Durant aquesta campanya es va advocar per un art i una cultura que “celebrin la vida i no la mort, que promogui l’empatia i no la tortura; un art i una cultura que uneixin i no divideixin la societat, com malauradament fa la tauromàquia”.

La societat rebutja la tauromàquia com a forma de cultura

La Plataforma la Tortura No És Cultura destaca que, amb el tancament del canal de bous de Movistar, l’operadora estarà ara més en harmonia amb els usuaris i, en general, amb la societat espanyola. Només el 5,9% de la població acudeix a curses de bous, corregudes de jònecs o rejonejament segons va indicar el 2019 el mateix Ministeri de Cultura. La població prefereix altres formes culturals com ara la música (87,2%), llegir (65,8%) o el cinema (57,8%). A més, el 84% dels joves no estan orgullosos de viure a un país on la tauromàquia és una tradició cultural (Ipsos Mori, 201).

D’altra banda, LTNEC assenyala que el tancament serà també positiu des del punt de vista de la Responsabilitat Social Corporativa, indicant que “un mitjà de comunicació de masses, al qual poden tenir accés des de casa nens, nenes i adolescents de tota condició, ha de posar els drets de la infància a viure en una societat lliure de violència, així com l’interès superior del menor, davant de qualsevol altra prioritat”.

Per acabar, la plataforma recorda que el Comitè dels Drets dels Nens de Nacions Unides, el 2018 va instar Espanya a “prohibir la participació de menors de 18 anys com a toreros o espectadors d’esdeveniments taurins, per tal de prevenir els efectes perjudicials que la violència d‟aquestes pràctiques cruels tenen sobre la ment i la sensibilitat del desenvolupament de la infància i l’adolescència”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *