Alarma per la presència de cadàvers de voltors enverinats a Astúries

L’associació FAPAS alerta de la presència de cadàvers de voltors enverinats a tot el centre d’Astúries des de la setmana passada.

Durant els últims dies han aparegut més d’una dotzena de voltors morts a diferents punts d’Astúries, des del consell de Mieres als de Teverga, Yernes i Tameza, Proaza o Quirós. El Fons per a la protecció dels animals salvatges (FAPAS) ha alertat d’aquest fet després de la trucada d’excursionistes que han localitzat els cadàvers mentre feien travesses de muntanya.

Després de rebre aquestes trucades, FAPAS s’ha desplaçat a visitar les colònies de reproducció ubicades a la Vall del Trubia i han pogut observar també voltors morts als penya-segats, en llocs totalment inaccessibles. Això ha generat les sospites que el nombre real de voltors i d’altres animals salvatges morts és impredictible, ja que els cadàvers poden quedar en llocs impossibles de localitzar.

Exemplar de voltor trobat sense vida a Astúries/ FAPAS

L’associació de defensa animal té coneixement que els exemplars morts han estat recollits per personal de la Conselleria de Medi Rural, sense poder determinar el veritable abast d’aquest enverinament massiu de fauna salvatge al centre d’Astúries. A més, la intoxicació sembla també haver afectat gossos de caça i fins i tot un caçador que va resultar intoxicat en manipular el seu gos mort.

FAPAS detalla que la presència de verí a zones osseres, tal com ha passat en aquesta ocasió, és un crim ambiental d’extraordinari risc per a la conservació de la biodiversitat. Davant d’aquesta situació, l’associació reclama al Principat que engegui protocols de vigilància o mantingui col·laboració amb les entitats que poden ajudar a verificar el problema.

A més, les associacions podrien ajudar a localitzar més exemplars morts, mantenint com a única actitud el secretisme i l’ocultació pública dels fets. Esperem que s’aturi aviat el problema i cap animal més pateixi les conseqüències d’aquest verí.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *