Parque del Guinardó, intoxicación

Alerta per la possible intoxicació intencionada de gats i gossos al Parc del Guinardó

En les últimes setmanes un gos i set gats podrien haver mort per la ingestió de substàncies tòxiques al Parc del Guinardó.

Espai Gos Barcelona ha advertit del perill per enverinament que poden córrer els gossos i gats del districte d’Horta-Guinardó. Després de rebre l’avís per les xarxes socials de la suposada mort per intoxicació d’un gos de la zona, la plataforma ciutadana va contrastar els fets amb un veterinari que va afirmar que la mort de l’animal era compatible amb una mort per ingestió de substàncies tòxiques.

A més de la mort del gos, fa unes setmanes també van morir set gats de la zona pertanyents a la colònia felina Font Castellana, tots ells també amb indicis de patir una intoxicació alimentària. Segons ha pogut saber Espai Gos, a més de les víctimes mortals ja esmentades, alguns gossos de la zona han ingressat al llarg d’aquestes últimes setmanes en una clínica veterinària amb símptomes d’haver pogut ingerir alguna substància tòxica.

Hem parlat amb Àngela Coll, portaveu de la plataforma Espai Gos, qui ens ha explicat que: “tot i l’evidència dels fets, caldria una necròpsia per conèixer amb exactitud si tots els animals morts i malalts han estat víctimes comunes d’una intoxicació intencionada soferta al Parc del Guinardó. El problema està en que aquest tipus d’estudis tenen un cost molt elevat”.

Des d’Espai Gos lamenten la manca d’implicació per part del consistori de Barcelona davant aquests fets: “Davant d’un delicte de salut pública com aquest l’Ajuntament hauria d’actuar d’ofici i amb molta més contundència. Des del consistori no s’ha enviat a ningú perquè revisin i netegin el Parc del Guinardó. La Guàrdia Urbana, que s’ha mostrat més col·laborativa, ens ha explicat que si l’home que ha patit la mort del gos denuncia els fets, hi haurà una investigació més profunda “.

No és la primera vegada que s’encenen totes les alarmes a Barcelona pel possible atac intencionat cap als animals de companyia en llocs públics. En altres barris, com la Vila Olímpica o Gràcia, ja van patir la presència d’aliments tòxics o fins i tot es van trobar salsitxes amb claus per ferir als animals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *