Calvià es converteix al primer ajuntament de les Illes Balears a unir-se al Projecte VIOPET

El Projecte VIOPET consisteix en un programa d‟acolliment temporal d‟animals de companyia de dones de víctimes de violència de gènere.

L’Ajuntament de Calvià (Mallorca) ha signat amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 l’acord de col·laboració per adherir-se al projecte VIOPET. Amb aquest pacte, el municipi calvienc es converteix en el primer de les Illes Balears a formar part d’aquest programa d’acolliment temporal d’animals de companyia de dones víctimes de violència de gènere.

L’objectiu principal del projecte VIOPET és intervenir de manera col·laborativa amb els serveis que gestionen els casos de violència masclista on es detectin víctimes que conviuen amb animals. El protocol s’activa en cas que la víctima no pugui tenir l’animal en un lloc segur, llavors se’l busca un lloc d’acollida.

“El projecte VIOPET genera una xarxa de cases d’acollida per acollir animals de dones víctimes de violència masclista. En moltíssims casos és impossible que els animals acompanyin aquestes víctimes en els recursos i en el procés que tenen amb l’objectiu de sortir d’aquest àmbit de violència i el que fa el programa és donar-los una solució per agafar temporalment aquests animals durant el temps que la víctima ho necessiti”, ha explicat el director general de Drets dels Animals del Govern espanyol, Sergio García Torres.

“Actualment tenim una xarxa amb unes 700 cases d’acollida per tot el territori espanyol, però sempre cal més llars d’acollida i més col·laboracions amb ajuntaments. El programa VIOPET té prop de dos anys de vigència i ja s’han acollit més de 700 dones dins del projecte i s’han atès unes 30.000 trucades i consultes de moltes víctimes”, ha detallat Sergio García Torres.

Han signat per adherir-se al programa VIOPET la tinenta d’alcalde de Joventut, Participació, Medi Ambient, Transició ecològica i Memòria Democràtica, Marga Plomer, i director general de Drets dels Animals del Govern d’Espanya, Sergio García Torres. Hi han assistit a l’acte el regidor de Medi Ambient, Transició ecològica i Memòria Democràtica, Rafel Sedano, i el tinent d’alcalde de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francés.

“Estem molt contents per haver signat aquest conveni a Calvià. Des de l’ajuntament posarem tots els recursos necessaris perquè les dones víctimes de la violència de gènere puguin sortir de casa sense tenir por del que els pugui passar als animals. Estic segura que els departaments implicats en aquest tema faran la difusió necessària perquè les víctimes puguin conèixer aquest nou recurs que ofereix Calvià”, ha declarat Marga Plomer, tinenta d’alcalde de Joventut, Participació, Medi Ambient, Transició ecològica i Memòria Democràtica.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *