Deixalles i instal·lacions en mal estat. Així és l’àrea de gossos de la Sagrera

Els veïns es queixen d’una àrea de gossos en molt mal estat, enverinament a gossos i una colònia de gats que podria ser desarticulada properament

L’àrea de gossos de la Sagrera, situada entre el carrer Hondures i Josep Estivill, es troba ara en una situació pràcticament ruïnosa. Més enllà de les seves dimensions limitades, de poc més de7 metres de llarg i 3 d’ample, el seu desús i falta de manteniment ha portat usuaris a utilitzar l’àrea com a deixalleria. Una veïna va denunciar, a través de la plataforma ciutadana espai gos, el mal estat d’aquesta àrea. Els veïns amb els que hem parlat coincideixen en aquesta valoració. “No hi ha cap gos. És ridícul que algú pensi que els gossos aniran allà. Primer, perquè no hi ha espai. I segon perquè jo no m’aproparia allà de cap manera”, explica Carlos Núñez, veí del barri.

Però tenir una àrea de gossos completament inutilitzada, sense manteniment i amb condicions higièniques insuficients, segons els veïns, no és l’únic problema de la zona. Fins a dos testimonis amb els que hem pogut parlar han denunciat enverinaments a gossos al barri. L’any passat van morir tres a causa del verí. En altres casos, s’han introduït claus metàl·liques en menjar per a gossos, fets que han produït un gran patiment als animals.

A la mateixa àrea de gossos, a la que no hi ha pràcticament usuaris, s’hi ha instal·lat una colònia de gats. La seva població està controlada per De Gats BCN, una associació que s’encarrega de garantir el benestar dels gats. A més, controlen la natalitat de manera responsable. La colònia, que inicialment tenia més de 50 gats, molts d’ells en males condicions, ara compta amb poc més d’una vintena, controlats per veterinaris. Però aquest projecte de garantir el benestar dels gats podria estar ara en risc, després de que s’hagi anunciat que s’obrirà el carrer al trànsit, fet que farà impossible la localització dels gats en un mateix lloc i, per tant, controlar la natalitat i el seu benestar.

L’ajuntament de Barcelona ja ha apel·lat en diverses ocasions a la responsabilitat dels veïns per no empitjorar les instal·lacions. Ara bé, la falta de manteniment de l’àrea de gossos de la Sagrera és més que evident. Caldrà veure si la situació millora properament o els problemes creixen encara més.  

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *