Denuncien que RTVE gasta gairebé un milió d’euros a l’any al programa taurí “Tendido Cero”

La Plataforma La Tortura No És Cultura denuncia que RTVE gasti gairebé un milió d’euros a l’any en un programa taurí amb audiències cada cop més baixes.

Segons ha informat la Plataforma La Tortura No És Cultura (LTNEC), RTVE ha invertit 972.772, 46 euros de fons propis i aliens al programa taurí Tendido Cero. En els últims quatre anys hi ha invertit més de 4 milions d’euros, unes xifres que contrasten amb la seva audiència, que des que aquest programa va començar el 1986, no ha fet més que baixar fins a assolir xifres paupèrrimes.

La plataforma LTNEC, integrada per 47 organitzacions de defensa animal, considera que, amb aquestes dades tan pobres d’audiència, la cadena pública hauria de deixar de malbaratar fons en programes que no són acords amb els temps actuals.

“Avui més que mai, la televisió pública hauria de promoure una cultura de pau, lliure de qualsevol classe de violència, sigui cap a persones o animals”, ha declarat el portaveu de la Plataforma La Tortura No És Cultura.

“Avui més que mai, la televisió pública hauria de promoure una cultura de pau”

D’altra banda, la plataforma indica que la retransmissió en obert de corregudes de bous contravé les recomanacions del Comitè de Drets de l’Infant de l’ONU a Espanya que, a la secció E Violència cap a la infància, paràgraf 25, assenyala: “A fi de prevenir els efectes perjudicials de la tauromàquia en els nens, el Comitè recomana que l’Estat prohibeixi la participació de menors de 18 anys com a toreros o com a espectadors d’esdeveniments taurins”.

“La tauromàquia és un espectacle inacceptable, rebutjat per la gran majoria de la societat, perquè és contrari a la protecció dels animals i l’ètica. Aquest tipus de cultura és contraproduent des del punt de vista de l’educació i, tanmateix, s’inculca i s’ofereix com a espectacle fins i tot a menors d’edat. És hora que aquesta activitat cruel deixi de ser considerada “Patrimoni Cultural” protegit per la Constitució i es doni llibertat per prohibir-la si la ciutadania així ho desitja”, afirmen des de LTNEC.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *