Nero, el gos policia mort recentment que va ser abandonat i que avui dóna nom a un parc caní de Càceres

L’ajuntament de Càceres ha reconegut la feina del gos policia Nero donant el seu nom a l’espai caní del Parque del Príncipe.

Des d’aquesta setmana, l’espai caní del Parque del Príncipe de Càceres es diu Nero, en homenatge a un gos mort recentment de la unitat canina de la Policia Local. L’ajuntament de la ciutat extremenya ha volgut reconèixer així el gran treball desenvolupat per aquest animal dins de les forces de seguretat, així com la seva “noblesa i lleialtat”, cosa que li va valer l’afecte de tota la ciutat i dels nens de les escoles que va visitar.

El mateix alcalde de Càceres, Luis Salaya, ha valorat amb aquestes paraules la feina de Nero com a membre de la policia: “destaco el seu esforç i treball en molts camps com la detecció en la lluita contra la droga, però valoro especialment el seu paper com a eina de difusió de la bona feina que fa la Policia en aquesta ciutat”.

Nero va treballar a camps com la detecció en la lluita contra la droga

Luis Salaya també ha recordat la relació que unia Nero amb Julio Bejarano, company de feina i impulsor d’aquest homenatge al Parque del Príncipe. “Nero ha servit durant molts anys a aquesta ciutat, ha estat un més de la plantilla que tots estimàvem molt. Era molt afectuós i va tenir una vida molt bona gràcies a l’afecte de Julio”, ha detallat l’alcalde de Càceres.

Bejarano també ha volgut compartir unes paraules sobre Nero, que “va ser abandonat i posteriorment rescatat pel refugi San Jorge i que vaig adoptar quan vaig fer el curs de guies canins. És igual d’on un vingui o la seva raça, amb feina i amb ganes un pot arribar com va arribar ell, on vulgui. No es va rendir mai i ara compliria 12 anys”.

“És igual la raça, amb feina i ganes un pot arribar allà on vulgui”

“Fa nou anys es va crear la unitat canina i el primer lloc on vam ser va ser una guarderia. Em va sorprendre molt la delicadesa amb què nero tractava els nens. Aquesta era una de les seves virtuts i les actituds de l’aprenentatge. Crec que no hi haurà col·legi o institut a Càceres que no hi tingui una foto amb ell. Li encantava posar i fer riure”, ha afegit Julio Bejarano.

L’acte d’homenatge en record de Nero ha tingut la presència de molts ciutadans cacerencs, inclosa la presència de nens que van conèixer la figura del gos policia a diferents dinàmiques realitzades a les escoles. El regidor municipal ha volgut agrair la presència de totes aquestes persones que han assistit a l’acte “per recordar-lo avui i sempre que vinguem al parc”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *