Gossos en unes instal·lacions de caçadors

Una llei catalana pot deixar els gossos dels caçadors encara més desprotegits

Els caçadors podrien quedar exempts de registrar-se com a nucli zoològic

Primer va ser l’Estat qui va deixar fora de la llei de Protecció Animal els gossos dels caçadors i ara és la Generalitat de Catalunya qui està a punt de condemnar encara més aquests animals. L’administració catalana prepara una nova normativa que suposaria tenir encara menys control sobre els gossos que utilitzen els caçadors. Es tracta de la nova Llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023, que està apunt de ser aprovada i que incorpora una vella reclamació dels amants de les escopetes: quedar exempts de l’obligació de registrar-se com a nucli zoològic sempre que es tinguin menys de 15 gossos majors de tres mesos.

Fins ara, les instal·lacions pel manteniment d’animals de companyia, com les gosseres esportives, de caça, o els centres d’importació, independentment del nombre d’animals que allotgin, estan obligades a inscriure’s al Registre de nuclis zoològics de Catalunya. Això permet a l’autoritat competent exercir un control sobre la traçabilitat, la cria i el benestar dels animals allotjats, així com el seu control sanitari per evitar potencials riscos de zoonosi. El canvi de reglament vol, precisament, limitar aquesta obligació als qui tinguin més de 15 gossos adults.

Aquestes instal·lacions, tampoc tindran l’obligació de portar un llibre de registre que, fins ara, servia com a sistema de traçabilitat dels animals allotjats en aquests espais i també de control sanitari.

Una llarga llista d’entitats animalistes han iniciat una campanya sota el hastag #NiUnaPotaEnrere perquè la ciutadania sigui conscient del que s’està a punt d’aprovar i per demanar als partits polítics que s’oposin a aquesta modificació “que significa un greu retrocés que comportarà assolir greus riscos sanitaris i/o mediambientals consentits per part de la Generalitat de Catalunya així com un gran perjudici cap al benestar dels animals”.

1 resposta
  1. Juana Pérez de Haro says:

    Es vergonzoso y cruel que se separen los perros de caza , son igual que los demás
    Son los que más sufren , los mal maltratados y los más ababdonados , si no los ayudan falta mucha caridad y mucha humanidad
    Dejen los votos de los cazadores y piensen en ayudar a estos pobres que los tratan ( en muchos casos ) como armas , cuando no sirven se deshacen de ELLOS

    Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *