Colau estudia ajornar la prohibició de portar el gos sense lligar a Barcelona

La polèmica ordenança que va aprovar CiU durant la passada legislatura emplaçava a l’Ajuntament a construir grans àrees per a gossos abans de començar a sancionar els qui portin el gos sense lligar

Encara no n’hi ha ni una. Les grans àrees d’esbarjo per a gossos que l’Ajuntament de Barcelona havia de construir abans de començar a sancionar als qui portin les seves mascotes sense lligar brillen per la seva absència. Aquesta setmana l’Ajuntament en començarà a construir la primera, que estarà a l’Eixample i serà provisional, i està previst que durant el 2016 comenci la construcció d’una altra a Nou Barris, a la Meridiana, a la sortida de Barcelona.
L’actual govern municipal és plenament conscient que no ha complert el seu compromís i no descarta ampliar l’actual moratòria i endarrerir l’entrada en vigor de la prohibició de portar el gos sense lligar.  Segons la previsió inicial, els agents de la Guàrdia Urbana havien de començar a multar el proper mes de març. La decisió final es prendrà després d’escoltar el Consell de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals. Aquest organisme, on hi ha representat el sector dels animals de companyia, s’ha de constituir i reunir durant el desembre.  Actualment, l’ordenança municipal és una mica confusa i permet portar el gos sense lligar sempre i quan se’l pugui controlar, és a dir, que l’amo no el perdi de vista i que, en cas de cridar-lo, l’animal faci cas. L’amenaça de sancionar els amos dels gossos que els portin sense lligar ha mobilitzat a gent de diferents barris que s’han organitzat per reclamar més àrees d’esbarjo.

Dues noves grans àrees

Mentre el Consell es constitueix i decideix si manté l’actual moratòria o comença ja a sancionar, l’Ajuntament de Barcelona ja ha informat que aquesta mateixa setmana començarà les obres per construir la primera gran zona d’esbarjo a l’Eixample, a la Gran Via amb carrer Nàpols. Les obres, que duraran prop de tres mesos, costaran 200.000 euros. En aquest solar, que ocuparà un espai de 463 metres quadrats, es crearà una zona d’estada per a gossos a l’interior i un perímetre on podnb_gos_1ran estar els amos dels gossos i vianants. L’espai tindrà vegetació vertical (s’usaran plantes trepadores) i s’instal·laran aspersors per netejar el pipí dels gossos. Hi haurà també bancs, papereres i una font per als gossos.

L’altra gran zona d’esbarjo, que a diferència de la de l’Eixample, serà permanent, es construirà a Nou Barris, entre la Meridiana i Via Favència. Les obres començaran el 2016 i duraran quatre mesos i mig. Ocuparà 700 metres quadrats i costarà 592,547 euros. Aquesta zona d’esbarjo tindrà tanques d’1,80 metres d’alçada, per evitar que els gossos les puguin saltar, i s’hi instal·laran elements que motivin el jocs dels animals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *