Colau ajornarà la prohibició de portar el gos sense lligar per Barcelona

L’ajuntament havia de començar a sancionar a qui portés el gos sense lligar a partir del mes de març però abans s’havia compromès a construir noves àrees d’esbarjo per a les mascotes

L’Ajuntament de Barcelona no començarà a multar els amos dels gossos que portin els seus animals sense lligar a partir del març ja que no ha complert la seva part del pacte, que consistia en construir nous espais on els gossos puguin córrer. La notícia era molt esperada pels amos dels gossos, que fa temps que denuncien que a Barcelona hi ha molts barris on passejar el gos no és gens fàcil i temien que, a sobre, se’ls prohibís deixar-lo lliure en els pocs parcs existents. Finalment, segons ha  pogut saber animalados.com, el nou govern municipal, encapçalat per Ada Colau, no aplicarà aquest punt tant polèmic de la nova ordenança de Tinença d’Animals: La norma la va impulsar CiU l’any 2014 i es va aprovar gràcies al suport del PSC, ERC i l’abstenció d’ICV-EUiA. El PP hi va votar en contra.

L’ordenança va entrar en vigor l’octubre de 2014 però el govern va decidir aprovar una moratòria de 18 mesos abans de començar a sancionar a qui no portés el gos lligat. La prorroga havia de servir perquè l’Ajuntament creés nous espais per a l’esbarjo dels gossos, recintes tancats molt més grans i més ben dotats que els actuals pipicans. Però en cap pressupost no es va destinar ni un sol euro per aconseguir aquest objectiu, de manera que, més enllà que una declaració d’intencions, no s’ha fet absolutament res. “No multarem fins que estiguin acabades les zones d’esbarjo compromeses”, ha confirmat la tinent d’alcalde Janet Sanz. El que encara es desconeix és quina forma usarà l’Ajuntament de Barcelona per no aplicar l’ordenança a partir del 31 de març, que és el dia en què acaba la moratòria. El camí més fàcil, tot i que no està confirmat, seria ampliar la moratòria un any més.

L’ordenança fixava que cada un dels deu districtes de la ciutat havia de tenir una gran zona d’esbarjo. Actualment, no n’hi ha ni una, tot i que el nou govern municipal  ja ha destinat una part del pressupost per crear-ne una a Nou Barris (a la Meridiana) i una altra a l’Eixample, a la Gran Via amb carrer Nàpols. La de Nou Barris, que s’obrirà al mes de maig, costarà 592.547 euros, i ocuparà 700 metres quadrats. La de l’Eixample, que serà provisional, s’obrirà en tres mesos, costarà 200.000  euros i ocuparà 463 metres quadrats.

Segons els  càlculs de l’Ajuntament, desplegar tota la xarxa d’àrees d’esbarjo costarà prop de 12 milions d’euros i, tants diners, no es podran reunir en un sol pressupost, de manera que caldran diferents exercicis per poder tirar endavant el compromís de l’Ajuntament.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *