Els gossos hi veuen amb el nas?

Diuen que els gossos hi veuen amb el nas. Però, és cert això? I què vol dir?

Així com la vista dels gossos deixa bastant per desitjar, el seu olfacte és prodigiós, sobretot si el comparem amb el dels humans. L’olfacte dels gossos els permet no només saber el que hi ha, sinó on està ubicat i en quina direcció es mou. El seu nas inhala aire per dos conductes, un que serveix simplement per respirar, i un altre específic per captar les olors. Allà on nosaltres tenim 5 milions de cèl·lules olfactives els gossos en tenen 300 milions. Això que fem nosaltres de separar entre inhalar i exhalar, ells ho fan alhora. També és superior la seva capacitat per processar tota aquesta informació que els proporciona el nas: l’àrea del cervell dedicada a l’olfacte és molt més gran que la nostra i li permet de distingir i de recordar olors molt més àmpliament que a nosaltres.

Però el més impactant de l’olfacte dels gossos és que poden detectar coses que ni tan sols es veuen, ja que capten les hormones que deixen anar els éssers vius, així que poden percebre les emocions o si una dona està embarassada o algú està malalt.

També capten més enllà del temps, poden percebre on ha estat

una persona abans, o qui hi havia en aquell espai fa una estona. També el futur, noten si algú o alguna cosa s’està apropant gràcies a la seva olor.

En definitiva, sí, és cert que els gossos hi veuen a través del seu nas, però és més que això: Hi veuen millor del que nosaltres veiem amb els ulls i el nas junts.

Aquí teniu un vídeo que ho explica molt clar (per als subtítols clicar a la part inferior dreta i configurar en espanyol)

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *